FOTO Adama Traore s-a întors la FC Barcelona după șase ani – Fotbal

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

FC Barcelona și Wolverhampton Wanderers au ajuns la un acord pentru împrumutul jucătorului Adama Traore la gruparea catalană până la 30 iunie 2022.

Salariiul jucătorului va fi plătit de catalani și va exista opțiunea unui transfer definitiv,

Prezentarea lui Adama Traore va avea loc miercuri, 2 februarie, iar clubul a precizat că va oferi mai multe detalii în scurt timp.

Adama Traore revine la FC Barcelona după șase ani

Născut la Hospitalet de Llobregat, în apropiere de Barcelona, la 25 ianuarie 1996, Adama Traore s-a alăturat echipei FC Barcelona la vârsta de opt ani. Talentata aripă a progresat rapid, jucând adesea în echipe peste categoria sa de vârstă.

Jucător puternic și rapid, Adama a debutat în divizia secundă cu Barça B la vârsta de 17 ani. În sezonul 2013/14 a jucat de 26 de ori pentru echipa lui Eusebio Sacristan, marcând cinci goluri. De asemenea, a ajutat echipa U19 să cucerească pentru prima dată titlul UEFA Youth League în 2014.

Debutul lui Adama la prima echipă a catalanilor a avut loc la 23 noiembrie 2013, cu Gerardo „Tata” Martino la conducerea echipei. El a intrat ca rezervă în ultimele minute ale victoriei cu 4-0 pe terenul celor de la Granada, înlocuindu-l pe Neymar. Trei zile mai târziu a debutat în Champions, într-un meci disputat pe terenul formației Ajax Amsterdam. Singurul său gol pentru prima echipă a fost marcat într-un meci din Cupa Spaniei, împotriva echipei Huesca, într-o victorie cu 8-1.

După ce a jucat de patru ori pentru prima echipă, Adama a părăsit Barça în vara anului 2015 pentru a semna cu Aston Villa. După un sezon, a plecat la Middlesbrough, iar în vara anului 2018 s-a alăturat echipei Wolverhampton Wanderers.

Prestațiile sale la Wolves au atras atenția selecționerului echipei naționale spaniole Luis Enrique și a debutat în octombrie 2020, iar până în prezent a avut opt apariții în echipa națională și a făcut parte din lotul pentru Campionatul European din vara anului trecut.

Adama este considerat unul dintre cei mai buni dribleri din fotbalul european. În ultimele sezoane a condus clasamentul în ceea ce privește driblingurile, demonstrându-și capacitatea de a învinge apărătorii.

El poate juca pe ambele flancuri și este un coșmar pentru fundași. Viteza sa îi permite nu doar să înscrie goluri, ci și să le creeze. Acum, după mai bine de șase ani de absență, extrema s-a întors la Barça, clubul unde a învățat meserie, scrie site-ul oficial al catalanilor.

*sursă foto: FC Barcelona

Adama Traore, produs La Masia:

Adama Traore, revenire după șase ani la FC Barcelona:

spot_imgspot_img