G7 va discuta săptămâna viitoare, la Bucureşti, cu privire la ajutorul acordat Ucrainei în perioada iernii

0

Miniştrii de externe din Grupul celor Şapte (G7) vor discuta săptămâna viitoare, în cadrul unei reuniuni la Bucureşti, modalităţi de a susţine în continuare Ucraina în asigurarea aprovizionării sale cu energie, a anunțat joi pe Twitter ministrul german de externe Annalena Baerbock.

Annalena Baerbock, la KievFoto: VALENTYN OGIRENKO / AFP / Profimedia

„Atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile sunt o crimă intolerabilă, inumană. (Preşedintele rus Vladimir) Putin poate arunca populaţia Ucrainei în frig şi întuneric cu rachetele lui. El nu va distruge niciodată dorinţa lor de libertate şi sprijinul nostru”, a scris ministrul german.

O reuniune a miniştrilor de externe din NATO urmează de asemenea să aibă loc la Bucureşti marţi şi miercuri, informează Agerpres.

Reuniunea miniştrilor de externe din G7 care a avut loc în Germania la începutul acestei luni, la iniţiativa ministrului Baerbock, s-a concentrat asupra modului de a sprijini Ucraina în iarnă în faţa atacurilor ruseşti asupra infrastructurii energetice a ţării.

Numeroase oraşe ucrainene au fost cufundate în întuneric săptămâna aceasta după atacuri cu rachete ruseşti, ceea ce a cauzat una dintre cele mai grave pene de curent la nivel naţional.

___

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *