George Simion își prezintă verisiunea despre vizita sa la Gaudeamus: A salutat şi a fost „salutat de sute de oameni” și și-a cumpărat cărți „din domeniul istoriei şi politicii”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

George Simion reacționează după ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu a relatat că liderul AUR ar fi fost primit cu ostilitate sâmbătă la Târgul Gaudeamus. Simion își prezintă propria versiune, susținând că a stat la târgul de carte aproximativ două ore, timp în care a salutat şi a fost „salutat de sute de oameni” și și-a cumpărat cărți „din domeniul istoriei şi politicii”. El mai spune că a plecat pentru că se grăbea.

George Simion, liderul AUR, la manifestările de Ziua UniriiFoto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Simion califică drept fake news relatarea lui Cristian Tudor Popescu şi neagă că ar fi fost însoţit de gărzi de corp, spunând că persoanele care îl însoţeau erau trei colegi de partid.

  • „De fapt, eu am stat în total circa două ore la târgul de carte, am salutat şi am fost salutat de sute de oameni (nu neapărat că m-ar simpatiza persoanele respective), iar de plecat am plecat pentru că mă grăbeam la un post de televiziune nu că m-ar fi fugărit cineva”, afirmă Simion, conform News.ro.

El spune că s-a întâlnit cu ”adversari politici serioşi” și că nu şi-au adresat injurii:

  • „Îmi pare rău să îl anunţ pe Cristian Tudor Popescu, dar cât am fost la Romexpo, în afară de a cumpăra cărţile de care sunt interesat, am dat chiar şi peste adversari serioşi, politici, chiar din rândul celor pe care îi acuzăm, cum ar fi Raed Arafat sau Adrian Cioroianu, şi nu ne-am dat în cap, nici nu ne-am adresat injurii, cadrul fiind totuşi un târg de carte”.

Liderul AUR mai susține că a făcut zeci de poze cu vizitatori ai târgului Gaudeamus și că și-a cumpărat cărți „din domeniul istoriei şi politicii”.

George Simion mai spune că nu a avut un cameraman cu el, justificând astfel absenţa unor imagini din timpul vizitei la târgul de carte pe propria pagină de Facebok. De cele mai multe ori însă, liderul AUR face transmisiuni live cu telefonul mobil de la evenimentele la care participă.

„Asta cu familia e o ameninţare de tip mafiot?”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a relatat pe Facebook că liderul AUR a fost primit cu ostilitate la Gaudeamus.

  • „În după-amiaza zilei de sâmbătă, la Târgul de carte Gaudeamus”, şi-a făcut apariţia, însoţit de gărzi, George Simion, preşedintele AUR.
  • Obişnuit să fie înconjurat doar de oamenii bine instruiţi de către aparatul de Partid, Simion a întins mâna primei persoane care i-a ieşit în cale”, a scris Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a povestit cum a decurs dialogul lui Simion cu cel pe care l-a abordat, scriitorul Igor Bergler.

”- Bună ziua, spune Simion.

– Bună ziua, nu aveţi ce căuta aici, răspunde persoana.

– De ce nu?

– Dumneavoastră nu ştiţi să citiţi, vă faceţi de râs.

– Ştiţi dumneavoastră sigur chestia asta? întreabă Simion.

– Da, sunteţi o ruşine!

– Să vă dea Dumnezeu sănătate!, îi spune Simion, apoi pune mâna pe umărul persoanei de lângă şi continuă: şi familiei dumneavoastră.

– Asta cu familia e o ameninţare de tip mafiot?”.

După această discuție, Simion a plecat , acompaniat de privirile încruntate ale celor din alai, care ţinteau cele două elemente duşmănoase, şi şi-a continuat traseul prin zonele mărginase ale târgului, unde se găsesc editurile mici, a mai scris jurnalistul.

Scriitorul Igor Bergler a confirmat pe pagina sa de Facebook că el a fost abordat de Simion la Târgul Gaudeamus.

spot_imgspot_img