Ghid – cum să organizezi o ceremonie de înmormântare

servicii funerare sector 6

Niciodată nu ne dorim să pierdem o persoană apropiată, însă viața își urmează cursul obișnuit iar uneori ne vedem nevoiți să trecem și prin astfel de momente mai puțin plăcute. Decesul unei persoane dragi vine la pachet cu necesitatea organizării unei înmormântări, ceea ce nu e deloc simplu, mai ales într-un astfel de moment. Este un eveniment neașteptat și nedorit, însă uneori trebuie să înfruntăm și astfel de situații. Greul cade pe umerii persoanelor apropiate, care trebuie să se ocupe de toate cele necesare înmormântării.

De aceea, împreună cu echipa de la Funerare Alexandru, o firmă de servicii funerare sector 6 foarte apreciată pentru profesionalismul de care a dat dovadă în toate colaborările sale cu clienții precum și pentru calitatea serviciilor oferite, am decis realizarea unui scurt ghid practic pentru organizarea unei ceremonii de înmormântare.

Astfel, dacă și tu te afli într-un astfel de moment mai puțin fericit al vieții tale, atunci cu siguranță sfaturile din rândurile următoare îți vor fi de ajutor:

Alegerea firmei de servicii funerare

De regulă, în astfel de momente ne lipsește în totalitate spiritul practic și pragmatic pentru a ne putea ocupa de fiecare detaliu în parte, astfel încât despărțirea de persoana decedată să fie realizată într-un cadru religios fără defect. Iar de aceea este importantă alegerea unei agenții de pompe funebre, a cărei servicii te pot ajuta să scapi de responsabilitatea atât de apăsătoare pentru organizare înmormântării.

Este însă foarte importantă alegerea unei firme care să ofere servicii complete și care să se poată ocupa de fiecare detaliu al acestei ceremonii, de la achiziția sicriului până la fiecare accesoriu funerar.

Când îți alegi firma de pompe funebre este important să ții cont de părerile clienților care au beneficiat deja de aceste servicii, deoarece review-urile lor te pot ajuta să îți faci o părere clară asupra calității serviciilor prestate.

După deces…

După deces vei simți cele mai grele trăiri, acelea fiind cele mai dureroase momente. Tradiția spune că atunci trebuie aprinse lumânări iar totodată trebuie să te gândești deja la primele măsuri. Evenimentul trebuie constatat, prin urmare trebuie să contactezi medicul de familie, iar dacă optezi pentru serviciile unei firme de pompe funebre, aceasta se poate ocupa chiar și de acest detaliu.

Agenția de pompe funebre se va mai ocupa, de asemenea, de preluarea defunctului, de îmbălsămare și de toate cele necesare unei ceremonii de înmormântare complete. Oferă atenție contractului pe care îl semnezi cu firma de servicii de funerare, astfel încât acesta să indice clar toate serviciile de care beneficiezi.

Priveghiul

Priveghiul este o tradiție de la ceremonia de înmormântare ce ține, creștinește, trei zile. Acesta mai poate fi privit și ca pe un moment de răgaz pentru organizarea ceremoniei de înmormântare. Trebuie să te gândești la locul de vechi, la data în care vrei să fie realizată înmormântarea precum și la celelalte detalii legate de parastas și înmormântare.

Acestea sunt așadar câteva dintre detaliile pe care trebuie să le ai numaidecât în vedere atunci când ai de organizat o ceremonie de înmormântare.

Cu toate acestea, nu trebuie să te ocupi numaidecât personal de toate aceste detalii, deoarece cu siguranță nu îți va fi deloc ușor. Recomandarea noastră este solicitarea serviciilor firmei de pompe funebre Funerare Alexandru, căreia îi poți plasa toată responsabilitatea acestei organizări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *