Grecia: Mai mulţi judecători şi procurori au fost concediaţi pe motive de lene şi incompetenţă

0

Un grup de 20 de judecători şi procurori publici greci şi-au pierdut posturile din cauza îndeplinirii nesatisfăcătoare a îndatoririlor în ultimele zece luni, a relatat marţi publicaţia elenă To Proto Thema, citând organismul disciplinar al Curţii supreme, relatează agențiile DPA și Agerpres.

Justiție GreciaFoto: Sergei Babenko | Dreamstime.com

Potrivit acestei publicaţii, judecătorii şi procurorii demişi sunt consideraţi vinovaţi pentru acumularea unui număr mare de dosare nesoluţionate şi sunt acuzaţi de lene, incompetenţă şi absenţă de la datorie.

Cea mai îngrijorătoare este situaţia de la cea mai înaltă instanţă administrativă, StE, unde există cazuri în care deciziile întârzie şi de 19 ani. Şi curtea de audit financiar este supraaglomerată, cu 122.000 de cazuri pe rol.

Dacă incompetenţa din rândurile magistraţilor constituie, în parte, motivul situaţiei precare din instanţele elene, şi sistemul depăşit poartă o vină. După cum au relatat angajaţi din sistem, teancuri de dosare şi documente scrise în continuare de mână sunt transportate de colo-colo în cărucioare din cele folosite în supermarketuri.

Din cauza întârzierilor, o serie de cazuri au fost clasate, termenul de prescriere fiind depăşit, a mai consemnat DPA.

__________

(Foto articol: 194767657 © Sergei Babenko | Dreamstime.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *