Imprumut de la familie, amanetare sau un credit IFN?

credite IFN

Cand esti la ananghie si ai nevoie rapida de bani, exista cateva solutii care te pot scoate la liman. Desigur, nimeni nu isi doreste sa fie pus in aceasta situatie, dar viata este impredictibila, iar intamplarile surprinzatoare ne asteapta la tot pasul.

Un fond de urgenta pare sa fie solutia perfecta in aceste situatii, insa, pentru majoritatea celor care nu dispun de aceste resurse, un articol despre beneficiile pastrarii banilor “la saltea” nu va aduce nimic bun. De aceea, vom discuta si vom pune in lumina trei moduri pentru a face rost de bani rapid: un imprumut la prieteni sau familie, amanetarea unui bun sau accesarea de credite IFN. Iata care sunt avantajele fiecaruia:

1. Un imprumut de la prieteni sau familie – Nu multi sunt pregatiti sa faca acest pas. Chiar daca sunt mai mult decat fericiti sa te ajute, tot exista un sentiment de disconfort la mijloc undeva. Cu toate acestea, un avantaj este ca nu trebuie sa platesti dobanda, iar un altul ca pot fi destul de intelegatori daca se intampla sa intarzii cu rambursarea. Pe de alta parte, un dezavantaj major este ca poate da nastere la multe discutii si iti poate afecta pe durata relatiile cu cei apropiati. Iar, in multe cazuri, se poate intampla ca si ei sa aiba o situatie financiara dificila, asemanatoare cu a ta.

2. Poti amaneta sau vinde ceva – Fiecare din aceste variante sunt bune daca ai nevoie rapida de bani, insa atrag si anumite riscuri. Astfel, daca alegi sa vinzi ceva, probabil ca o vei face online, folosind portaluri precum OLX, Facebook sau altele. Uneori nu ai tot timpul la dispozitie sa faci conturi noi, poze si detalii pentru anunturi. In plus, exista intotdeauna un risc cand vinzi ceva pe internet. De asemenea, daca ai nevoie rapida de bani, va trebui sa lasi din pretul efectiv al bunului pe care il vinzi, mai ales daca este o piata competitiva.

In cazul amanetului, pot aparea si aici probleme sensibile. In mare, primesti mult mai putin din valoarea obiectului, insa va trebui sa returnezi banii cu dobanda intr-o perioada scurta de timp. Chiar daca unele amaneturi ofera o perioada mai lunga pentru recuperarea bunului, asta inseamna doar o dobanda mai mare.

3. Alege un credit IFN – In general, aceasta este optiunea la care adera majoritatea persoanelor, avand avantaje evidente. In primul rand, cand apelezi la un credit IFN, exista multe optiuni de a primi banii rapid, precum “Gestionarea la domiciliu a imprumutului”, oferita de Provident. Aceasta extra-optiune presupune ca tu sa poti primi banii de care ai nevoie in maxim 48 de ore de la contactarea acestei institutii nebancare ce acorda credite IFN. De cele mai multe ori, insa, un reprezentant Provident te va contacta in aceeasi zi si se va deplasa direct la domiciliul tau!

Un alt avantaj al optarii pentru un credit IFN este ca poti beneficia si de anumite promotii, precum castigarea unui premiu in bani garantat atunci cand recomanzi o alta persoana. In plus, poti face un credit IFN la care stabilesti singur cate rate platesti, folosind simulatorul de pe site. Pentru mai multe detalii sau informatii, poti suna la numarul de telefon 021 275 75 75.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *