Ion Rădoi, dus la audieri la DNA în urma perchezițiilor făcute la locuința sa și la sediul Sindicatului Liber de la Metrou – Esential

Liderul Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, este audiat miercuri seară la DNA, în urma perchezițiilor făcute de anchetatori la locuința acestuia, la sediul Sindicatului Liber din Metrou și la sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5, conduse de Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Sectoarele 3 și 5 sunt singurele în care chioșcurile din metrou nu au fost demolate sunt 3 și 5.

Conform surselor citate, în urma descinderilor mai multe persoane – între care și Ion Rădoi – au fost ridicate de anhetatori duse la audieri la sediul DNA. Audierile au început în jurul orei 17.30.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că instituțiile unde au avut loc perchezițiile sunt sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5, conduse de Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone, și sediul Sindicatul Liber din Metrou, condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi. De asemenea, anchetatorii au descins și la locuința din Sinaia a liderului sindical.

Ancheta are loc în contextul în care în luna aprilie Metrorex a început demolarea spațiilor comerciale din metrou pe care le-a administrat sindicatul condus de Ion Rădoi, care încasa 75% din chirii. Singurele sectoare în care chioșcurile din metrou nu au fost demolate sunt 3 și 5.Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, le-a cerut atunci scuze bucureștenilor pentru că zeci de miniștri ai Transporturilor “au lăsat să se formeze un buboi enorm, o mafie la metrou” și a avut un mesaj tranșant pentru “liderul de cartel” Ion Rădoi: “S-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge!”.

CITEȘTE ȘI:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *