Rusia intervine după ce aproximativ 800 mii de hectare de pădure rusească au fost dărâmate de incendii uriașe! – Capital

Rusia intervine după ce aproximativ 800 mii de hectare de pădure rusească au fost dărâmate de incendii uriașe!

Incendiile respective au acoperit mai multe orașe siberiene cu fum gros iar locuitorii se plâng că sunt sufocați după ce au fost dărâmate aproximativ 800 mii de hectare de pădure rusească. Totodată, cea mai afectată regiune din Iakutia se află în stare de urgență de câteva săptămâni, conform informațiilor transmise de reuters.com

Amintim că incendiile din regiunea centrală Chelyabinsk din Rusia au ucis săptămâna trecută un om și au distrus zeci de case din sat.

Petiții online adresate președintelui Vladimir Putin

„Ne sufocăm, plămânii sunt otrăviți de fumul dens”, este scris într-una din cele două petiții online adresate președintelui Vladimir Putin de către locuitorii regiunii siberiene Iacutia. De asemenea, locuitorii regiunii cer mai multe echipamente și forțe pentru combaterea incendiilor, potrivit sursei menționate.

În acest context, Rusia a constatat că incendiile au devenit mai feroce în ultimii ani, deoarece schimbările climatice au condus la temperaturi neobișnuit de ridicate în tundra Siberiei. Anul acesta, temperaturile au atins deja noi recorduri.

„Riscul de incendiu a crescut serios în întreaga țară din cauza valului de căldură anormal. Cea mai dificilă situație este în Iakutia”, a declarat marți, 13 iulie, ministrul apărării Sergei Shoigu în cadrul unei ședințe.

Astfel, Vladimir Putin a ordonat ministerului Apărării să asiste autoritățile locale, în timp ce armata a pus la dispoziție mai multe avioane Ilyushin Il-76 care aruncau apă pentru a stinge flăcările, a transmis Sergei Shoigu. Peste 2 600 de pompieri s-au luptat marți cu flăcările în Yakutia. Trebuie menționat și că incendiile siberiene au stârnit temeri cu privire la dezghețarea permafrostului și a turbelor, eliberând astfel carbon stocat mult timp în tundra înghețată.

Sursă foto: The Guardian

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *