IP sau analog? Care camere sunt cele mai bune?

Atunci când iti propui sa instalezi un sistem de supraveghere video, una dintre deciziile pe care trebuie sa le iei este tehnologia folosita de camere. Ai de ales intre camere IP ( Internet protocol) care pot trimite datele preluate prin retele computerizate si nu au nevoie de un DVR sau camerel analog, care sunt mai ieftine, insa functioneaza pe baza unei tehnologii veche si nu ofera atat de multa flexibilitate.

In general, camerele analog sunt prezente in sistemele de supraveghere video doar in cazul in care sistemul este foarte vechi.

Daca ai un sistem nou, cel mai bine este sa te orientezi spre camere IP, deoarece ofera o multime de avantaje.

De ce camere IP?

1. Pentru ca ofera rezolutii incredibile. O singura camera IP poate sa ofere o rezolutie 4 K, care asigura o claritate foarte buna si o vizibilitate excelenta a detaliilor.

2. Flexibilitatea. Pentru a putea functiona corect, o camera analog are nevoie de un DVR care sa preia si sa redea imaginile. Camera IP nu are nevoie de un astfel de dispozitiv, putand reda imaginile direct pe un browser web printr-un IP. Daca este inclusa intr-un sistem, va avea totusi nevoie de un NVR ( Network Video Recorder) care permite conectarea a mai multor camere. Tot la capitolul flexibilitate se poate adauga si folosirea unui cablu de tip PoE. Practic, acelasi cablu poate transmite si semnalul si poate sa ofere si curent.

3. Posibilitatea de instalare oriunde. Camerele IP pot fi instalate oriunde, chiar si la distante foarte mari de NVR. Atata vreme cat exista wireless, aceasta reda imaginile fara niciun fel de probleme;

4. Modalitatile de criptare si de autentificare. Camerele IP sunt si mult mai sigure. Acestea folosesc modalitati de criptare si de autentificare de ultima generatie, care elimina riscul ca informatiile sa fie sparte;

5. Monitorizarea in timp real. Nu in ultimul rand, pe lista avantajelor poate fi trecuta posibilitatea de a monitoriza imaginile in timp real, de oriunde. Camerele IP pot fi urmarite de pe o tableta, de pe laptop sau de pe un telefon conectat la internet, chiar si atunci cand te afli la cateva mii de km departare de casa.

Este adevarat ca o camera IP este ceva mai costisitoare si instalarea ei este bine sa fie facuta de o echipa de profesionisti, in asa fel incat sa fie cat mai sigura. La o simpla cautare pe Google a termenului “camera supraveghere Bucuresti” gasiti echipe de specialisti ce ofera suport si montaj pentru astfel de echipamente dar si consiliere pentru in gasirea echipamentelor potrivite pentru nevoile dumneavoastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *