ISW: Daunele timpurii suferite de Ucraina „nu sunt un indicator” al rezultatului contraofensivei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Pe măsură ce în spațiile de informare rusești online apar imagini și videoclipuri care pretind că arată echipamente ucrainene distruse, experții au avertizat că nu trebuie să tragă concluzii despre contraofensiva mai amplă, potrivit Sky News.

Soldat ucrainean în apropiere de linia frontului din DonețkFoto: Anatolii STEPANOV / AFP / Profimedia

Pierderile sunt „inevitabile în timpul oricărei acțiuni militare”, în special în timpul operațiunilor ofensive, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Pierderile de echipamente occidentale la începutul contraofensivei „nu reprezintă un indicator al progreselor viitoare”.

Grupul de reflecție cu sediul în SUA a declarat: „Este important să nu exagerăm impactul pierderilor inițiale de echipament occidental sau de orice alt echipament, în special în bătăliile de penetrare împotriva pozițiilor defensive pregătite”.

Ieri, ISW a declarat că Ucraina pare să fi angajat „doar o parte din marea rezervă de forțe disponibile” pentru contraofensivă.

„Observatorii ar trebui să evite să socotească brigăzile ucrainene angajate sau echipamentul occidental care ar fi fost avariat ca măsură a puterii efective de luptă rămase a forțelor ucrainene.”, concluzioneaza ISW.

Rușii au publicat imagini cu mai multe tancuri Leopard, blindate Bradley și vehicule rezistente la mine care au fost distruse și/sau abandonate de către ucraineni în regiunea Zaporojie.

Blindate ucrainene in controfensiva din ZaporojieFoto: Colaj foto

Fără niciun raport independent de pe front, în timp ce Kievul nu spune mai nimic, este imposibil de evaluat dacă forțele ucrainene pătrund apărarea rusă, dar Rusia a raportat vineri lupte grele de-a lungul frontului din sudul Ucrainei și președintele Vladimir Putin spune că forțele ucrainene nu și-au îndeplinit obiectivele.

În timp ce Ucraina a refuzat să comenteze contraofensiva mult așteptată și a acuzat Rusia că a răspândit minciuni în legătură cu aceasta, Clash Report a contorizat pierderile Ucrainei de la începutul contraofensivei:

  • – 5 tancuri Leopard 2A6
  • – 6 blindate Bradley
  • – 3 vehicule rezistente la mine MaxxPro
  • – 1 blindat olandez YPR-765
  • – 1 tanc T-72M1
  • – 1 tanc BMR-2
  • – 1 transportor blindat VAB
  • – Mai multe camioane arse
spot_imgspot_img