LIVE Război în Israel: OMS spune că cel mai mare spital din Gaza va deveni un cimitir / Israel oferă incubatoare și aparate respiratorii spitalului al-Shifa / Hamas se oferă să elibereze 70 de ostatici în schimbul unui armistițiu de 5 zile

Date:

În cea de-a 40-a zi a conflictului dintre Israel și Hamas, tensiunile escaladează. Forțele israeliene au ajuns la porțile celui mai mare spital din Gaza, unde sute de pacienți, inclusiv zeci de bebeluși, sunt prinși în interior. Se intensifică și negocierile privind o încetare temporară a fcului, dar rezultatele întârzie să apară.

Lovituri aeriene israeliene in GazaFoto: Yasser 24 / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Războiul Israel-Hamas – toate informațiile din ziua a 40-a sunt LIVE pe HotNews.ro:

06:01Unul dintre purtătorii de cuvânt ai guvernului israelian, Eylon Levy, a spus marți că armata israeliană a început să transfere incubatoare din spitalele israeliene la Spitalul al-Shifa din Fâșia Gaza. Levy a precizat că IDF va lucra cu „mediator de încredere” pentru a se asigura că incubatoarele sunt livrate în siguranță.

05:30 Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a descris cel mai mare spital din Gaza ca fiind „aproape un cimitir”.

Spitalul Al-Shifa – situat în nordul Gazei – a fost în prima linie a luptei, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) insistând că Hamas operează un centru de comandă și control în tunelurile de sub spital. Hamas și spitalul neagă acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a declarat că aproximativ 600 de persoane au rămas în spital.

„În jurul spitalului sunt cadavre care nici măcar nu pot fi îngropate sau duse la morgă”, a spus el. “Spitalul nu mai funcționează deloc așa cum ar trebui. Este aproape un cimitir”, a adăugat Lindemeier.

01:14Sute de activiști evrei și aliații lor protestează la consulatul israelian din Chicago pentru încetarea focului

Demonstranții au blocat intrarea în consulat și au cerut sprijinul SUA pentru încetarea focului în Gaza

Consulatul din Chicago se află într-o clădire conectată la Ogilvie Transportation Center – o importantă stație de tren de navetiști, potrivit Sky News. Mai mult de 100 de protestatari care au blocat scările rulante care duceau la consulat au fost arestați și escortați în afara clădirii

00:45În timpul unei vizite la Casa Albă, luni, președintele indonezian Joko Widodo l-a îndemnat pe omologul său american, Joe Biden, să „facă mai mult pentru a pune capăt atrocităților” din Gaza și pentru a stabili o încetare a focului între Israel și Hamas, potrivit AFP.

„Indonezia face apel la Statele Unite să facă mai mult pentru a pune capăt atrocităților din Gaza. O încetare a focului este esențială pentru binele umanității”, a declarat Joko Widodo în timpul întâlnirii sale cu Joe Biden în Biroul Oval.

Hamas se oferă să elibereze 70 de ostatici în schimbul unui armistițiu de cinci zile

00:20Pentru Lula, răspunsul Israelului este „la fel de grav” ca și atacul Hamas

Președintele brazilian Lula a acuzat luni Israelul că „ucide oameni nevinovați fără niciun criteriu” în Fâșia Gaza, calificând răspunsul statului evreu ca fiind „la fel de grav” ca și atacurile Hamas, potrivit AFP.

„După actele de terorism comise de Hamas, consecințele, soluția Israelului s-a dovedit a fi la fel de gravă ca cea a Hamas. Ei ucid oameni nevinovați fără niciun criteriu”, a declarat Luiz Inacio Lula da Silva în cadrul unei ceremonii oficiale la Brasilia.

23:35Armata Israelului: Centrul de comandă al Hamas a fost găsit sub spitalul de copii din Gaza; este posibil ca ostaticii să fi fost ținuți acolo

Arme găsite de forțele armate israeliene într-un centru de comandă al Hamas sub spitalul Rantisi din Gaza City, într-o fotografie publicată de armată luni, potrivit Times of Israel.

Purtătorul de cuvânt al Forțele de apărare israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că unitatea de comando de elită Shayetet 13 a Marinei și Brigada blindată 401 au efectuat un raid la Spitalul Rantisi din orașul Gaza, care tratează copii, unde se aflau agenți Hamas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related