LIVE Război în Ucraina, ziua 36: Bombardamentele continuă, mai ales în orașele din regiunea Donețk / Trupele rusești, tot mai demoralizate, au ajuns să-și doboare propriile avioane / Casa Albă vorbește despre apariția unor tensiuni între Vladimir Putin și liderii armatei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

În cea de-a 26-a zi de război, situația din teren rămâne incertă. Guvernatorul regiunii Cernihiv spune că atacurile nu s-au oprit, în ciuda angajamentelor luate de Rusia. Oficialii ucraineni spun că invadatorii bombardează în continuare aproape toate orașele din regiunea Doneț, aflate în prima linie a frontului.

Razboiul din UcrainaFoto: Colaj foto

Rezumatul zilei de miercuri:

  • Casa Albă spune că deține informații cu privire la apariția unor tensiuni între Vladimir Putin și liderii armatei
  • Marea Britanie spune că trupele ruse refuză să se supună ordinelor și chiar ar fi doborât accidental avioane proprii.
  • Rusia va permite în continuare țărilor europene să-și plătească gazul cu euro și nu cu ruble așa cum a amenințat, spune Germania
  • Patru milioane de oameni au fugit din Ucraina de la începutul războiului, potrivit ultimelor cifre ale agenției ONU pentru refugiați.
  • Un purtător de cuvânt al Kremlinului spune că nu s-au înregistrat progrese în negocierile dintre cele două părți de ieri

Vezi aici cele mai importante momente ale zilei de miercuri

Cele mai importante evenimente de joi privind invazia sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

05:00Soldații ruși sunt tot mai demoralizați, ajungând să-ți doboare propriul avion și începând să refuze executarea ordinelor, a declarat Sir Jeremy Fleming, șeful Centrului Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie, citat de Sky News.

04:30​Administrația președintelui american Joe Biden are în vedere eliberarea de aproximativ un milion de barili de petrol pe zi din rezervele strategice ale țării, potrivit Bloomberg și BBC.

01:21Ucraina acuză forţele ruse că au tras miercuri cu obuze cu fosfor asupra unui oraș din estul țării.

00:37Volodimir Zelenski a mai declarat miercuri seară că nu crede în promisiunile Rusiei de a reduce activitatea militară și că armata sa se pregătește pentru noi lupte în estul țării.

00:27„Nu renunţăm la nimic. Şi vom lupta pentru fiecare metru din pământul nostru, pentru fiecare dintre oamenii noştri” – a transmis preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, miercuri seară, în mesajul său zilnic.

spot_imgspot_img