Liviu Dragnea insistă să iasă din închisoare. Când se ia decizia definitivă privind eliberarea condiționată? – Capital

Liviu Dragnea are ultima șansă de a ieși din închisoare pe 15 iulie. Atunci se va judeca cererea de liberare condiţionată, făcută la Tribunalul Giurgiu, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis fostului lider PSD solicitare de strămutare şi a desfiinţat hotărârea Tribunalului Bucureşti.

Decizia Tribunalului Giurgiu va fi cea definitivă.

Fostul lider PSD a reuşit să îi convingă pe magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti că judecătorii de la tribunalul capitalei nu au fost imparţiali în ceea ce-l priveşte atunci când au hotărât, pe 27 mai, că trebuie să stea în puşcărie până în luna august.

Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat hotărârea Tribunalului Bucureşti şi a admis cererea de strămutare a lui Liviu Dragnea, astfel că eliberarea condiţionată se va judeca, definitiv, la Tribunalul Giurgiu.

Flavia Teodosiu, unul dintre avocații lui Liviu Dragnea, a declarat că cei doi judecători care s-au pronunţat cu privire la contestaţie fostului şef al PSD fac parte din Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi ar fi trebuit să se abţină.

Liviu Dragnea nu mai crede în coincidențe

Pe de altă parte, Liviu Dragnea a declarat că îi este greu să creadă în coincidenţe.

„Mi-am dorit şi imi doresc să am parte de un proces corect, echitabil. Dacă sunt doar 3 judecători care au semnat, mă fortez mult să cred în coincidenţă, dar mi-e greu să cred. Am suspiciuni mai grave, mai ales din punct de vedere politic, în privinţa unor magistraţi”, a declarat Liviu Dragnea.

Pedeapsa la care a fost condamnat Liviu Dragnea în Dosarul Angajărilor fictive însumează 1.277 de zile de detenţie (3 ani şi 6 luni de închisoare), iar abia în toamna acestui an acesta ar executa 2/3 din pedeapsă, adică 851 de zile. Cu toate acestea, fostul lider PSD a obţinut zile-câştig prin muncă (3 zile executate la 1 zi de muncă), astfel încât Comisia de liberări condiţionate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieşi mai devreme din închisoare.

 

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *