Ludovic Orban, întrebat despre revenirea suporterilor pe stadioane: Acolo chiar există riscul de focar. Opiniile cvasigenerale sunt să fim prudenţi – Esential

Premierul Ludovic Orban a afirmat sâmbătă că încă se analizează posibilitatea revenirii suporterilor pe stadioane, întrucât „acolo chiar există riscul de focar” din cauza galeriilor. „Opiniile cvasigenerale sunt să fim prudenţi”, a precizat premierul, potrivit News.ro.

„Cel mai mare risc legat de deschiderea stadionului pentru suporteri este acela că primii care vin sunt cei din galerii. (…) Deocamdată măsura este în analiză, nu putem face astăzi un anunţ”, a declarat sâmbătă, la Boroşani, premierul Orban.

Acesta a precizat că a avut discuţii cu echipa de specialişti din Consiliul de suport ştiinţific al CNSU.

„Opiniile cvasigenerale sunt să fim prudenţi şi să nu permitem încă accesul, pentru că acolo chiar există riscul de focar. Dacă vin galeriile şi stau împreună la meci, dacă este o singură persoană infectată poate să infecte zeci de persoane. Ei stau împreună, cântă, iar dacă o persoană este infectată, riscul de transmitere este foarte mare”, a mai declarat Ludovic Orban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *