Ministru de Externe: Brazilia încă analizează relocarea ambasadei sale la Ierusalim

Brazilia încă “studiază” relocarea ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim, a declarat miercuri ministrul brazilian de Externe, Ernesto Araujo, în contextul în care preşedintele Jair Bolsonaro urmează să viziteze Israelul, relatează site-ul postului France 24.


Imaginea articolului Ministru de Externe: Brazilia încă analizează relocarea ambasadei sale la Ierusalim

Ministru de Externe: Brazilia încă analizează relocarea ambasadei sale la Ierusalim

În urma preluării puterii în luna ianuarie, Bolsonaro a afirmat că intenţionează să urmeze decizia preşedintelui american Donald Trump de a muta ambasada la Ierusalim.

“Problema privind Ierusalimul este foarte importantă, este o parte a esenţei noii relaţii cu Israelul, încă studiem cum vom lua o astfel de decizie”, a declarat Araujo.

Mutarea trebuie să fie în conformitate cu “alte politici din regiune pentru a clarifica faptul că, dacă va fi cazul, aceasta este o mutare pozivită, o parte a contribuţiei Braziliei la pace şi stabilitate”, a adăugat acesta.

Bolsonaro, care a efectuat săptămâna aceasta o vizită oficială în Statele Unite, pentru a discuta cu Donald Trump, urmează să efectueze o vizită în Israel în perioada 31 martie – 2 aprilie.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a participat la ceremonia de preluare a preşedinţiei de către Bolsonaro, care a avut loc la 1 ianuarie.

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *