Ministrul Sănătății a semnat Ordinul pentru acordarea titlului de medic specialist ATI pentru 113 medici care au absolvit examenul de specialitate în decembrie 2021 – Sanatate

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat astăzi Ordinul cu privire la acordarea titlului de medic specialist ATI pentru 113 medici care au absolvit examenul de specialitate la 31 decembrie 2021 și au finalizat stagiile de rezidentiat. Alți 48 de medici ATI care au absolvit examenul de specialitate vor primi, de asemenea, cu celeritate titlul de medic specialist după finalizarea stagiilor obligatorii, arată Ministerul Sănătății.

Resursa umană este componenta principală pentru asigurarea capacității de răspuns a secțiilor ATI în situații de criză sanitară, fără de care nu se poate realiza creșterea în continuare a numărului de paturi operative, arată instituția condusă de Alexandru Rafila.

Ttinerii medici vor putea ocupa posturi în sistemul sanitar românesc într-un domeniu vital, cunoscut cu un deficit important de personal medical.

În urma consultării cu președintele Comisiei de specialitate ATI, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Ministerul Sănătății va solicita de urgență analiza statului de funcții din secțiile ATI, pentru verificarea îndeplinirii normelor de personal prevăzute în OMS 1500/2009 care reglementează acest domeniu. Ulterior, prin adaptarea statului de funcții la prevederile ordinului se va corela creșterea numărului de posturi de medici, asistente medicale și personal auxiliar contribuind astfel la creșterea capacității de răspuns a secțiilor ATI.

Tinerii medici specialiști vor avea posibilitatea să se angajeze pe perioada nedeterminată în spitalele din România.

spot_imgspot_img