Protest al pacienților în fața Guvernului, pentru includerea unor medicamente inovative pe lista de compensate – Sanatate

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Un protest al pacienților, care cer includerea unor medicamente inovative pe lista de medicamente compensate, este anunțat joi după-amiază, între orele 16:00 și 18:00, în Piața Victoriei din București, în fața sediului Guvernului.

Inițiatorii protestului spun că așteaptă să li se alăture și alte persoane „ce sunt uitate de către sistemul medical românesc, precum acești pacienți nevinovați”.

Protestul a fost inițiat pe pacienții diagnosticați cu fibroză chistică (mucoviscidoză) din România, care solicită Guvernului urgentarea aprobării noului medicament numit Kaftrio, care a primit pe data de 21 septembrie 2021 aviz pozitiv din partea Agentiei Naționale a Medicamentului pentru elaboarea protocolului terapeutic.

Pacienții cu fibroză chistică spun că în acest moment mai lipsesc doar cativa pași înainte ca tratamentul să fie accesibil tuturor pacienților care au recomandare.

Medicamentul Kaftrio este aprobat în țări precum: Marea Britanie, Statele Unite Ale Americi, Germania, Spania, Italia și Franța.

spot_imgspot_img