Navalnîi, transferat la spital de conducerea penitenciarului, pe fondul presiunilor internaționale – International

Autoritatea penitenciarelor din Rusia a transmis luni că a decis tranfserul opozantului Alexei Navalnîi, aflat în greva foamei, la un spital destinat deținuților, relatează Reuters. Administrația SUA a avertizat Rusia că vor exista consecinţe dacă Alexei Navalnîi va muri în închisoare.

Conducerea închisorii a mai susținut că starea de sănătate a opozantului rus în vârstă de 44 de ani este ”satisfăcătoare”, adăugând că acesta ar fi consultat zilnic de către un medic.

Zilele trecute, medici apropiaţi ai lui Alexei Nanalnîi au cerut să li se permită să îl vadă pe opozantul rus, care este bolnav şi în greva foamei, ei spunând că acesta poate suferi în orice moment un stop cardiac.

Navalnîi a intrat în greva foamei în data de 31 martie, în semn de protest faţă de condiţiile de detenţie din Colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov, situată la 100 de kilometri est de Moscova, cunoscută drept una dintre cele mai dure din Rusia. Aliaţii opozantului rus au lansat un apel către populaţie să iasă în stradă la 21 aprilie pentru a-i salva viaţa lui Navalnîi.

Consilierul preşedintelui american Joe Biden pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că Administrația SUA a avertizat Rusia că vor exista consecinţe dacă Alexei Navalnîi va muri în închisoare.

”I-am comunicat guvernului rus că este responsabilitatea sa ce i se întâmplă domnului Navalnîi în custodia sa şi că va fi tras la răspundere de comunitatea internaţională. În ceea ce priveşte măsurile specifice pe care le-am lua, analizăm variante şi nu le voi spune în acest moment, dar am comunicat că vor exista consecinţe dacă domnul Navalnîi va muri”, a spus Sullivan la CNN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *