Senatorii din Comisia juridică, vot împotriva începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog – Esential

​Senatorii din Comisia Juridică au respins cererea DNA de începere a urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, actual senator PSD.

Florian Bodog a fost audiat luni în Comisia Juridică a Senatului, care a trebuit să dea un raport pentru începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Sănătății.

Cu 6 voturi pentru, 6 împotrivă și 1 abținere, senatorii juriști au respins cererea DNA pentru urmărirea penală a lui Bodog.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *