Oglinzile de baie – design sau utilitate?

Cu ceva vreme in urma, baia nu era spatiul ce necesita o atentie deosebita in ceea ce priveste decorarea cu obiecte de design. Cu timpul insa, oamenii au inceput sa isi indrepte atentia catre acest aspect al decorarii baii, acordand atentie obiectelor de decor, atat din perspectiva designului cat si din perspectiva utilitatii acestor obiecte de design. Oglinzile pentru baie sunt necesare pentru a-ti verifica aspectul, pentru a te barbieri sau pentru a-ti aplica machiajul, insa, importanta lor merge mult mai departe de atat. De la crearea unei iluzii de mai mult spatiu, adaugarea de lumina si stil pana la ascunderea spatiului de depozitare, o oglinda este un plus excelent pentru baie, dincolo de utilitate.

Beneficiile sunt insa inca si mai multe si vin o data cu detinerea si existenta unei oglinzi de baie.

1. Adauga un plus de lumina

Daca baia este intunecata, sau baia este fara fereastra si lipseste lumina naturala, atunci o oglinda mare sau cateva oglinzi mici care vor lumina instantaneu spatiul, este alegerea perfecta pentru o baie invadata de lumina. Acest lucru este posibil, deoarece oglinzile pot sa recupereze lumina existenta si sa lumineze zonele intunecate.

2. Creeaza impresia de mai mult spatiu

A avea o oglinda este secretul din spatele extinderii aspectului unei bai. Pentru o baie mai mica, actioneaza ca un creator de spatiu cu iluzia sa optica si refractia de lumina. Asezata deasupra unei chiuvete, va adauga adancime spatiului. Daca exista o fereastra in baie, oglinda se va aseza pe peretele opus. Acest lucru va dubla spatiul si va oferi iluzia unei zone mai mari.

3. Mascheaza spatiul de depozitare

Un dulap cu oglinzi este alegerea potrivita pentru o baie mica. Aceasta piesa de mobilier nu este doar atractiva, dar ofera si mult spatiu pentru articolele de toaleta.

4. Creeaza un stil propriu

Exista o mare varietate de oglinzi disponibile, cum ar fi: traditional, modern si vintage. Este la indemana pentru fiecare sa aleaga modelul care va completa stilul de decor al propriei bai.

5. Creeaza in mod natural un fel de opera de arta

O oglinda in baie actioneaza ca o piesa de arta. Daca exista o fereastra in baie, asezarea unei oglinzi pe peretele opus va crea iluzia unei lucrari de arta prin reflectarea in interior, a peisajului exterior.

6. Existenta unei mari varietati

Este disponibila o varietate de modele de oglinzi de baie, in functie de dimensiuni, stiluri, forme si culori. Acest lucru face ca acest obiectiv, un doar util, dar si decorativ sa fie unul versatil, deoarece poate completa orice stil de decor. De la ovala, rotunda, patrata, dreptunghiulara, transparenta sau nuantata pana la antracit, oglinzile de baie existente pe piata ofera si calitatea rezistentei la umezeala. Astfel, exista oglinzi de baie cu rezistenta medie sau ultrarezistente la umezeala. Alegerea tine doar de necesitatea fiecaruia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *