Omul care a rezolvat piața – Recomandare de lectura

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Povestea captivanta a lui Jim Simons, un matematician de clasa mondiala si fost spargator de coduri care a reusit sa fie mai tare decat piata.

Cand Jim Simons a angajat fizicieni, matematicieni si informaticieni ca sa infiinteze un fond speculativ de investitii pe piata de capital, expertii l-au luat in deradere. Dar acesti oameni aveau sa ajunga sa se numere printre cei mai bogati din lume, adunand munti de date si construind algoritmi care urmau sa dezvaluie tiparele de evolutie ascunse in adancurile pietelor globale.

Compania Renaissance, dupa cum a fost numita, si conducatorii ei au inceput curand sa exercite influenta si in afara lumii financiare. In timp ce Simons a devenit un personaj de prima importanta in domeniul cercetarii stiintifice, in cel al educatiei si in cel al politicii liberale, lui Robert Mercer, directorul general al companiei, i s-a atribuit meritul pentru victoria in alegeri a presedintelui Trump si pentru ajutorul dat Marii Britanii in directia iesirii din Uniunea Europeana.

Gratie accesului fara precedent la Simons si la zeci dintre angajatii lui, Zuckerman, un reporter de investigatii cu state vechi la Wall Street Journal, face portretul unui Midas al epocii contemporane, care a remodelat pietele dupa chipul si asemanarea lui, dar care nu a reusit sa prevada impactul pe care succesul lui urma sa-l aiba asupra propriei firme, asupra tarii lui si asupra lumii intregi.

New York Times bestseller

Una dintre cele mai importante povesti ale timpului nostru. — Financial Times

Zuckerman il aduce pe cititor atat de aproape de mecanismele interioare ale firmei Renaissance, incat aproape ca simti in nari fumul tigarilor Merit ale miliardarului Jim Simons. — Brandon Kochkodin, Bloomberg

O biografie captivanta a lui Jim Simons, omul care a schimbat regulile jocului de pe piata investitiilor… Cititorii doritori sa inteleaga cum a ajuns economia acolo unde este ar trebui s-o manance pe paine! — Publishers Weekly

O lectura care merita din plin efortul, deopotriva pentru plutocrati in devenire si investitori perfect alfabetizati. — Kirkus

Lasa pe seama lui Greg Zuckerman de la Wall Street Journal sa dea la o parte valul de pe misterele de aur ale investitiilor bazate pe metode cantitative. Cu aceasta carte rafinata, umana si care iti deschide ochii, cu adevarat si fara indoiala a spart codul. — James Grant, Grant’s Interest Rate Observer

Pe lista scurta a Financial Times/McKinsey Business Book of the Year Award

Gregory Zuckerman este autorul cartilor The Greatest Trade Ever si The Frackers si are statutul de editorialist al publicatiei Wall Street Journal, unde scrie despre firme, personalitati si afaceri financiare, precum si despre fonduri speculative si alte subiecte economice si de investigatii.

A castigat de trei ori Premiul Gerald Loeb, cea mai inalta distinctie din lumea jurnalismului economic. Zuckerman apare periodic la CNBC, Fox Business si la alte posturi de televiziune si radio de pe tot globul.

spot_imgspot_img