Paul Stănescu: Relaţia cu Dragnea e cea pe care o ştiţi. Situaţia în partid este foarte bună/ Liderul PSD Olt: Primăriile vor primi bani la următoarea rectificare bugetară

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul vicepremier Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a afirmat, luni, în Parlament că relaţia sa cu liderul PSD Liviu Dragnea este cea cunoscută, dar că situaţia din partid este una „foarte bună”.


Imaginea articolului Paul Stănescu: Relaţia cu Dragnea e cea pe care o ştiţi. Situaţia în partid este foarte bună/ Liderul PSD Olt: Primăriile vor primi bani la următoarea rectificare bugetară

Paul Stănescu: Relaţia cu Dragnea e cea pe care o ştiţi. Situaţia în partid este foarte bună/ Liderul PSD Olt: Primăriile vor primi bani la următoarea rectificare bugetară

„Foarte bună”, a spus, înaintea întâlnirii conducerii partidului cu liderii locali PSD, Paul Stănescu, întrebat care este situaţia în partid.

De asemenea, chestionat cu privire la relaţia sa cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, el a răspuns: ”Cea pe care o ştiţi, care o ştiţi dumneavoastră”.

Stănescu a declarat luni, că a votat pentru lista social-democraţilor la europarlamentare, chiar dacă nu a susţinut-o pe Rovana Plumb.

„Suntem în precampanie. Asta nu înseamnă că dacă am votat împotriva Rovanei Plumb… E vorba de o listă de partid, votăm cu partidul, nu este nicio problemă”, a declarat Paul Stănescu.

Totodată, liderul PSD Olt a spus că nu va pleca din PSD.
„Eu v-am spus încă de la început că sunt membru al PSD, că prin structura mea sunt un om de stânga şi nu voi pleca din PSD”, a mai afirmat Stănescu.

Luni are loc o nouă întâlnire cu liderii judeţeni din PSD de la nivel naţional. Liderii PSD de la Bucureşti au întâlniri luni şi marţi la Parlament cu 14 organizaţii judeţene PSD pe zi.

Rectificarea bugetară

Preşedintele PSD Olt mai a declarat că bugetele administraţiilor locale sunt „bune”, iar Guvernul va lua o decizie pentru ca Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) să aibă sume suplimentate la următoarea rectificare bugetară.

„Dacă tot sunt nemulţumiţi, haideţi să nu exagerăm. Totuşi sunt nişte bugete bune. Trebuie făcute anumite corecţii şi eu cred că la nivelul conducerii partidului se va lua o decizie şi la nivelul Guvernului, în primul rând, ca la rectificarea următoare de buget localităţile, UAT-urile care sunt în deficit să le putem suplini”, a spus Paul Stănescu în Parlament.

Consilierul prezidenţial pe Politici Economice şi Sociale, Cosmin Marinescu, a afirmat, pe 8 martie, la Cotroceni, că “găselniţa” Guvernului în bugetul pe 2019 privind finanţarea unor măsuri de protecţie socială din banii primăriilor va afecta funcţionarea administraţiilor locale.

El a mai afirmat că, după ce Guvernul a stabilit că Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) primesc 60% din cotele defalcate din impozitul pe venit, Executivul a transferat plata servicii sociale către administraţiile locale.

Potrivit datelor prezentate de Marinescu, la nivel naţional, asistenţa socială transferată bugetelor locale necesită, în 2019, cheltuieli de circa 6,5 miliarde lei. Însă, conform consilierului, sumele din TVA de echilibrare cresc anul acesta cu 4 miliarde lei faţă de 2018, de la 7,5 miliarde – inclusiv alocările din Fondul de rezervă, la 11,4 miliarde lei.

Mai mulţi edili din ţară şi-au exprimat nemulţumirile faţă de alocările Guvernului din bugetul naţional pentru primării, aceştia reclamând că sunt insuficiente pentru a face investiţii.

NEWS 2.0

spot_imgspot_img