Planul Roșu de Intervenție activat pentru un amplu exercițiu de cooperare

ISUHarghita a testat, astăzi, 10 septembrie, Planul Roșu de Intervenție în situații de urgență în cadrul unui amplu exerciţiu de cooperare, pentru gestionarea intervenției în urma unui accident feroviar cu victime multiple, urmat de incendiu, în tunelul de cale ferată Livezi.

Ținând cont de numărul persoanelor implicate (14 victime) și zona greu accesibilă, a fost activat de urgenţă Planul Roşu de Intervenţie, instrument care asigură un răspuns coordonat din partea tuturor structurilor implicate: echipaje medicale UPU-SMURD și Serviciul de Ambulanță Județean, pompieri militari și civili, salvamontiști, polițiști, jandarmi, voluntari Crucea Roșie și Off Road, lucrători feroviari.

În apropierea locului de desfășurare a intervenției a fost instalat un Punct Medical Avansat, unde au fost transportate toate victimele, în vederea efectuării triajului și acordării asistenței medicale de urgență.

Exercițiul de astăzi a adus un plus de valoare pentru toate forțele participante din punct de vedere al intervenției în sistem integrat. 

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *