Presiune slabă a apei de la robinet? Cum scapi de problemă

Presiunea apei poate scădea din destul de multe motive, însă întotdeauna este nevoie de o soluție rapidă, care să ofere confortul utilizării. Pentru a remedia problemele, poți apela la instalatori profesioniști care să te îndrume spre alegerea soluțiilor potrivite, pe care le discutăm în cele ce urmează.

Alege un hidrofor potrivit pentru nevoile tale

Fie că locuiești la casă sau la bloc, presiunea scăzută a apei îți pune mereu probleme. Un hidrofor te poate ajuta să crești această presiune, pentru că hidroforul este un sistem hidraulic care te ajută să pompezi apa către consumatorii finali, acoperind astfel nevoile de utilizare. Investiția nu este una foarte mare pentru că poți găsi hidrofoare ieftine cu caracteristici de putere foarte bune, pe care să le poți monta în camere tehnice speciale, astfel încât să te poți bucura de presiune constantă în orice moment.

Părțile componente ale hidroforului

Hidrofoarele au în componență o pompă sau o electropompă, un vas de expansiune și racorduri și întregul sistem trebuie ales după o dimensionare corectă a instalației, luând în calcul și numărul de utilizatori. 

Spre exemplu, unele dintre cele mai mari probleme cu presiunea apei se întâlnesc atunci când mai mulți robineți sunt deschiși simultan. Utilizarea simultană a rețelei de apă va produce în mod normal o scădere a presiunii apei, pe care însă un hidrofor o poate rezolva fără probleme. 

Alegerea hidroforului în funcție de capacitate

Este important să ai în vedere tipul hidroforului și capacitatea sa, astfel încât să poți acoperi nevoile de utilizare a apei curente. Pentru o locuință mai mare, va fi normal să folosești un hidrofor cu capacitate mai mare, tocmai pentru a asigura presiunea apei indiferent de cerințe. La fel și în cazul blocurilor, va fi nevoie de un hidrofor puternic care să poată asigura necesarul de apă chiar până la etajele superioare. 

Utilizarea unei pompe submersibile

Pentru a spori presiunea apei și pentru a alimenta locuințele cu apă mai pot fi folosite și pompele submersibile, care sunt utilaje oarecum asemănătoare hidrofoarelor. Spre deosebire de hidrofor, care este un sistem complet, pompa rămâne o opțiune mai puțin folosită pentru creșterea presiunii și mai des utilizată pentru pomparea apei de la anumite adâncimi din puțuri și foraje. 

Apelează la instalatori pentru verificarea rețelei de alimentare

Pentru că presiunea apei este importantă pentru consumatorii finali, atunci și soluțiile trebuie alese în concordanță, astfel încât problema să fie remediată. Este de preferat să apelezi la specialiști pentru lucrările de instalații, pentru că aceștia au experiența necesară în a găsi problemele.

Uneori se poate întâmpla ca defecțiunile să vină tocmai din instalații, din blocaje sau alte tipuri de probleme care țin de funcționarea țevilor, iar remedierea trebuie să fie făcută tocmai de persoane care rezolva cu un minim de efort situația.

Presiunea scăzută poate proveni în unele cazuri și din setarea incorectă a robinetului de la țevi, deoarece, din dorința de a consuma cât mai puțin, unele persoane aleg să seteze un minim de presiune. Cumulat cu o presiune scăzută a apei de la sistemele de alimentare, acest lucru devine un inconvenient care afectează calitatea vieții beneficiarilor. 

Curățarea filtrelor, a țevilor sau chiar poziționarea defectuoasă a acestora poate determina adesea blocaje destul de mari la nivelul alimentării cu apă, așa că ar trebui să iei în calcul și o astfel de verificare, cu ajutorul unui instalator profesionist. 

Alimentarea cu apă a locuințelor nu ar trebui să fie o problemă, iar presiunea apei ar trebui să fie o normalitate. Ia în calcul toate aspectele expuse anterior și fă din instalațiile tale adevărate sisteme pe care să te poți baza indiferent de solicitări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *