Profeția teribilă făcută de „omul de miliarde de dolari:” Urmează marea prăbușire financiară – Capital

Dan Peña, un veteran de pe Wall Street, magnat petrolier și investitor de lungă durată, a spus care sunt cei patru factori ce vor duce la o adevărată prăbușire a pieței bursiere. Potrivt acestuia, datoriile în marjă la un nivel record, ratele dobânzilor scăzute, o piață supraevaluată și lipsa de experiență din partea investitorilor ar putea duce la ceea ce numește el  ” o scufundare masivă” a pieței bursiere.,relatează Business Insider.

Auto-poreclit „omul de miliarde de dolari”, Pena susține în biografia sa că metodologia lui pentru înființarea companiilor, pe care o și predă la cursuri online, a produs foarte mult capital. Cursurile sale se bazează pe experiențele dintr-o carieră care datează din anii 1980: de la locuri de muncă ca agent de bursă și planificator financiar, până la conducerea ca președinte și CEO al Great Western Resources, o firmă de energie din Houston, care a fost listată Bursa de Valori din Londra.

Dan Peña a devenit un fel de celebritate pe TikTok, după ce fragmentele din seminariile sale au adunat milioane de vizualizări.

Lipsa corectitudinii sale politice par să rezoneze cu publicul mai tânăr. Peña, în vârstă de 75 de ani, spune că și-a dobândit înțelepciunea prin multiplele recesiuni pe care le-a trăit și prin spiritul său de afaceri.

Preocupări legate de bursă

Principala preocupare a lui Peña este datoria în marjă, care a ajuns la un nivel istoric. Datele de la Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiare arată că datoriile în marjă au crescut cu 56% de la an la an, până la un record de 861,6 miliarde de dolari în luna mai.

Peña a făcut referire la criza financiară din 2008, când datoria în marjă a crescut considerabil înainte ca piețele să se prăbușească. De această dată, nivelul datoriei este aproape dublu față de maximele sale anterioare.

De asemenea, Pena a atras atenția asupra ratelor din ce în ce mai mici ale dobânzilor. Acest lucru va determina mai mulți oameni să își asume datorii.

Rezultatul, spune el, va fi că cei care au luat decizii pe baza unei evaluări slabe a riscului vor avea de suferit. Cel mai probabil aceștia vor fi investitorii individuali mai tineri, fără experiență.

„Mulți oameni vor trebui să își vândă active pentru a-și acoperi marja”, a spus Peña.

„Nu am încredere în bitcoin. Bitcoin afectează piața și ceea ce majoritatea tinerilor nu realizează sau au ales să nu realizeze sau să nu observe, este că îți poți crește datoria cu pâna la 95%, utilizând bitcoin.”, a spus Pena.

Care sunt soluțiile?

Acestea fiind spuse, unele strategii pot ajuta investitorii să suporte mai bine aceste prăbușiri și să își depășească performanțele. Peña a recomandat tinerilor să se concentreze asupra investițiilor valoroase, așa cum au fost dezvoltate de Benjamin Graham și David Dodd, care sunt cunoscuți pentru cum abordează o companie, căutând câștiguri ridicate, randamente solide din dividende și datorii reduse.

El a adăugat că alegerea companiilor care furnizează bunuri și servicii esențiale este, de asemenea, un factor important, mai ales după ce a observat că multe mărci puternice au avut un succes în timpul pandemiei COVID-19.

Pentru investitorii mai tineri care ar putea să nu aibă șase sau șapte cifre de aruncat în speculații, dar care pot profita de puterea timpului, el a recomandat calcularea costului dolarului în fonduri mutuale fără sarcină, care sunt vândute fără comisioane sau taxe de vânzare.

Aceeași abordare se poate face și pentru ETF-urile diversificate, în special cele care urmăresc fondurile indexate. Cheia este căutarea fondurilor care au reușit să depășească performanța pieței sau să facă bine în ultimii 15-20 de ani.

Sursă: Wikipedia

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *