Record pentru România! Peste un milion de doze Pfizer vor ajunge luni în ţara noastră – Capital

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Vicepreşedintele CNCAV a anunţat că luni va intra în România cea mai mare tranşă de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, respectiv 1.091.610 doze vaccin.

Record de vaccinuri sosite în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat că, până în prezent, ţara noastră a primit peste 7,9 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

“Mâine, 31 mai, România va primi cea mai insemnată tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 1.091.610 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara”, a transmis, duminică după-amiază, CNCAV.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite astfel:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 713.700 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 58.500 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 87.750 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 67.860 doze.

Aproape 8 milioane de doze de Pfizer în România

“Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 7.913.159 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.184.534 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, a precizat sursa citată.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

”Mă bucur că cele 4 companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu ţara noastră. Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată ţara”, a mai scris Baciu.

Serul produs de Pfizer/BioNTech este folosit în România din 27 decembrie 2020, când a început prima etapă a campaniei naţionale de vaccinare.

NEWS 2.0
www.news20.ro

spot_imgspot_img