Revenire emoționantă: Carla Suarez Navarro, aproape de o mare victorie în primul tur de la Roland Garros – Tenis

​La o lună după ce a dezvăluit că s-a vindecat de cancer, Carla Suarez Navarro a fost aproape de o victorie mare în primul tur de la Roland Garros.

Fost număr șase mondial, Carla a servit pentru câștigarea partidei cu Sloane Stephens la scorul de 6-3, 5-4, însă finalista din 2018 a revenit spectaculos și s-a impus după două ore și 24 de minute de joc (3-6, 7-6(4), 6-4).

În turul următor, Sloane Stephens o va întâlni pe Karolina Pliskova, a noua favorită a turneului de la Paris.

La începutul lui septembrie 2020, Suarez Navarro (32 de ani) a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin. Ea a urmat șase luni de chimioterapie, pentru ca recent să se poată întoarce la antrenamente.

Tenismena nu a mai evoluat de la turneul organizat la Doha în februarie 2020, urmând pauza generată de pandemie și apoi diagnosticul de la începutul lunii septembrie.

Navarro anunțase la sfârșitul lui 2020 că plănuiește să se întoarcă pe teren, pentru ”a juca trei sau patru turnee, nu mai mult”. Sportiva își dorește foarte mult să se retragă pe terenul de tenis.

Suarez Navarro ocupă în prezent locul 118 în lume. Sportiva a reușit să ajungă de două ori până în sferturile de finală de la Paris.

Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, Oeiras – 2014 și la Doha, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2016.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai – 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *