„SARS-CoV-2 a scăpat din laborator. Următoarea pandemie va proveni tot dintr-un laborator”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Marc Siegel, profesor clinic de medicină şi director medical al Doctor Radio la NYU Langone Health şi analist medical Fox News, i-a luat interviu doctorului Robert Redfield în iunie 2021.

Dr. Robert Redfield, fost director al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi virolog de top, avea acces la cele mai multe informaţii clasificate printre membrii grupului operativ de gestionare pandemică al preşedintelui Donald Trump.

Ca director al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor de atunci, nu  a putut dezvălui tot ce se ştia în iunie 2021, dar era clar chiar şi atunci că existau suspiciuni profunde: SARS-CoV-2 provine dintr-un laborator.

Opinia lui a fost înăbuşită de naraţiunea dogmatică neînduplecată a doctorului Anthony Fauci, care susţinea că SARS-CoV-2 era de origine naturală, transmite Marc Siegel pentru  New York Post. 

Săptămâna trecută, directorul FBI, Chris Wray, a declarat că SARS-CoV-2 provine din laboratorul din Wuhan.

La sfârşitul lunii februarie 2023, potrivit CNN, Departamentul de Energie al SUA a raportat că răspândirea noului corovirus SARS-CoV-2 ar fi rezultatul unei scurgeri dintr-un laborator. 

„Casa Albă nu recunoaşte ceea ce ştia FBI, că eliberarea virusului, în mod accidental ,dintr-un laborator chinezesc în anul 2019 a fost un act de neglijenţă gravă, mai ales că ne gândim la modul de pregătire pentru următoarea pandemie, care poate fi foarte bine creată artificial”, adaugă Marc Siegel. 

Medicul a enumerat patru indicii: 

  1. majoritatea liliecilor purtători de coronavirus se găsesc în peşterile din sudul Chine şi sunt capturaţi pentru ca virusul recoltat de pe ei să fie studiat la Institutul de Virologie din Wuhan
  2. lui Redfield, în ciuda relaţiei sale cu Dr. George Gao, directorul CDC al Chinei, nu i s-a permis să intre în laborator la începutul anului 2020, când ar fi putut descoperi ce s-a întâmplat cu adevărat.
  3. încă din vara anului 2019 a existat un aflux de pacienţi în Wuhan către spitalele
  4. virusul în sine are un loc de clivaj cu furină (care este absent la coronavirusul întâlnit la lilieci), ceea ce îi permite să se ataşeze cu uşurinţă de celulele umane. Dar potrivit PNAS, nu există indicii că acesta a fost proiectat artificial. 

Medicul Marc Siegel se declară îngrijorat că următoarea pandemie ar putea fi de la virusul modificat pe cale artificială al gripei aviare, H5N1, care se răspândeşte prin intermediul păsărilor domestice şi sălbatice, având mortalitate mai mare.

În 2012, în Ţările de Jos, s-au găsit evidenţe că H5N1 a suferit mutaţii de la natură şi s-a putut transmite cu uşurinţă de la om la om. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img