Șefa ANAF este noul președinte CA la CEC Bank, în locul lui Valentin Mavrodin, care rămâne membru – Finante & Banci

Adunarea Generala a Acționarilor CEC Bank, institutie de credit controlata integral de statul român, prin Ministerul de Finante, a aprobat a decis numirea Mirelei Călugăreanu, șefa ANAF, în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al băncii, conform unui comunicat de presă. Asta se întâmplă la o zi după ce în Guvern s-a aflat un memorandum pe această tămă, propus de Florin Cîțu, ministrul Finanțelor.

Practic, Mirela Călugareanu, membru ne-executiv al Consiliului de Administrație al CEC Bank din 2017, a fost numită Presedinte al Consiliului, in locul lui Valentin Mavrodin, al cărui mandat de președinte a fost revocat, acesta rămânând membru ne-executiv în cadrul Consiliului de Administrație.

Componența consiliului de Administrație al băncii este acum:

Mirela Calugareanu – presedinte al Consiliului de Administratie, Membru ne-executiv
Valentin Mavrodin – Membru ne-executiv
Ciprian Badea – Membru ne-executiv
Mirela Sitoiu – Membru ne-executiv
Mihai Gogancea Vatasoiu – Membru ne-executiv
Bogdan Constantin Neascu – Membru executiv, Director General si Presedinte la Comitetului de Directie

Mihaela Lucica Popa – Membru executiv, membru al Comitetului de Directie

“Mirela Călugareanu (53 de ani), noul Presedinte al Consiliului de Administratie al CEC Bank, este membru al CA din 2017. În prezent, este președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Are peste 29 de ani de experiență în Finanțe Publice, ocupând diferite poziții în cadrul Directiei Generale a Finanțelor Publice Bucuresti și în cadrul ANAF. Mirela Călugareanu a fost coordonator al proiectului de Modernizare a Administratiei Fiscale, în parteneriat cu Banca Mondială, prin care s-a urmărit informatizarea instituției. Mirela Călugăreanu este absolventă ASE, expert contabil CECCAR și deține un doctorat în finanțe”, se arată în document.

E ciudat că acest comunicat amintește de proiectul cu Banca Mondială, care nu s-a mai finalizat, ba chiar a fost abandonat.

Citește și:

Florin Cîțu vrea să-l înlocuiască pe Valentin Mavrodin de pe funcția de președinte CA la CEC Bank, dorind să o pună în loc pe șefa ANAF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *