Servicii de debitare laser in Romania

servicii profesionale de debitare

În ceea ce privește proiectarea pentru fabricație, tehnologia de tăiere cu laser poate avea un efect benefic asupra oricărui produs. Costul și calitatea reprezintă două influențe majore asupra comercializării oricărui produs, iar tăierea cu laser permite realizarea de componente de înaltă calitate la un cost mai mic în general, făcând astfel posibilă oferirea unui produs mai accesibil, de o calitate mai bună.

În general, tăierea cu laser oferă unele avantaje substanțiale pentru procesul de fabricație. Pentru început, tăieturile cu laser pot fi personalizate pentru a tăia aproape orice material de orice grosime conform specificațiilor exacte. Este rapid, precis și poate fi ajustat rapid și ușor pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale pieței sau ale unui produs specific. Este, de asemenea, un proces mai curat decât majoritatea opțiunilor de tăiere, deoarece nu necesită curățare secundară.

Avantajele cheie

1. Productivitate ridicată

Vitezele mari de deplasare și penetrarea profundă contribuie la o productivitate ridicată a proceselor de tăiere cu laser. Vitezele de deplasare tipice pentru procesele de tăiere cu laser sunt de până la 10 metri pe minut.

Foile metalice mai subțiri cuprinse între 0,1 și 2 mm sunt de obicei tăiate mai rapid, în timp ce foile mai groase necesită viteze mai mici.

Aceste viteze depășesc tehnologiile tradiționale de tăiere care variază de la 0,25 la 2 metri pe minut.

O mașină laser de 4kW poate tăia până la 25 mm într-o singură trecere.

În plus, deoarece tăierea cu laser este un proces fără contact, nu numai că are costuri mai mici de fixare, ci și un timp de încărcare și descărcare mai scurt.

2. Putere redusă de căldură

Un avantaj al vitezei mari este că reduce la minimum difuziunea căldurii în materialul din jur. Prin aceasta, zonele afectate de căldură (HAZ) sunt mai restrânse și există șanse mai mici de deteriorare termică a componentelor din apropiere.

Debiarile cu laser sunt, de asemenea, ideale în fabricarea dispozitivelor medicale. Acest lucru se întâmplă deoarece laserele pot tăia cu precizie, fără a deteriora componentele sensibile la căldură. Această abilitate a făcut posibilă construcția dispozitivelor în miniatură.

Iti mai venim in ajutorul afacerii tale cu servicii profesionale de sudare pentru ca tu sa iti duci la final orice proiect.

Pe site-ul www.laserprocessing.ro poti sa gasesti o gama variata de servicii profesionale de debitare laser, indoire tabla, sudare si prelucrari mecanice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *