Sfaturi pentru a avea grija de implanturile tale dentare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Intretinerea corecta a implanturilor tale dentare fast&fixed este esentiala pentru a mentine o sanatate orala buna si pentru a maximiza durata de viata a implanturilor tale. Fii sigur: in timpul vizitei tale la centrul de implantologie ti se va explica in detaliu procesul de intretinere conform tratamentului de implantologie pe care l-ai ales.

Astfel, mai jos vei gasi un rezumat cu cateva puncte importante de retinut daca ai optat pentru plasarea unui implant dentar fast&fixed.

De asemenea, te pregatesti sa primesti unul sau mai multe implanturi dentare? Felicitari pentru aceasta alegere! Este un tratament de lunga durata care iti va imbunatati confortul, mestecatul si aspectul in acelasi timp. Probabil ti-ai facut temele si deja te-ai familiarizat cu procesul de punere a unui implant dentar fast&fixed. Cu toate acestea, daca doresti sa iti pastrezi implanturile pe viata si sa obtii cel mai bun rezultat pe termen lung, este la fel de important sa inveti cum sa ai grija de implanturi dupa finalizarea procedurii.

In timpul vindecarii

Dupa procedura, este destul de normal sa simti un oarecare disconfort legat de cusaturi. Dupa doua saptamani, va trebui sa vizitezi clinica de implantologie pentru a indeparta cusaturile. In timpul acestei intalniri, se verifica si progresul recuperarii tale. Pentru ca implanturile sa se integreze bine, iar ranile sa se vindece, poate dura intre 3 si 6 luni. In toata aceasta perioada, evita sa iti atingi implanturile pentru a evita riscul de infectie. Pentru curatare si dezinfectare se va prescrie o apa de gura antibacteriana. Daca mai ai dinti naturali, va trebui sa iti continui si rutina de igiena cu acestia, avand grija sa nu iti prinzi cusaturile.

Dupa vindecare

Ti se vor oferi multe sfaturi pentru a-ti intretine corect implanturile in timpul ultimei vizite. Va fi foarte important sa le urmezi in totalitate. Va trebui sa adopti o rutina stricta si minutioasa de igiena orala. In plus, se recomanda sa vizitezi regulat pentru curatenie dentara profesionala cu un igienist dentar, cel putin de doua ori pe an. Nu ezita sa iti contactezi medicul daca ai intrebari sau daca apare o schimbare in implanturile tale dentare fast&fixed.

Implanturi prost intretinute: care sunt riscurile?

Desi rare, exista mai multe riscuri si complicatii asociate cu intretinerea necorespunzatoare a implanturilor dentare. Daca nu respecti recomandarile de asepsie in urma operatiei, este posibil ca implanturile sa se infecteze.

Din acest motiv fumatul este puternic descurajat. Intr-adevar, fumatul poate provoca inflamarea gingiilor care poate duce la infectarea implanturilor.

In caz de infectie sau ranire a gurii, contacteaza o clinica de urgenta stomatologica cat mai curand posibil. De obicei, acestia sunt deschisi in fiecare zi si chiar si in timpul sarbatorilor legale si in perioada festiva.

spot_imgspot_img