Şobolanii din New York pot fi purtători ai variantelor Covid

0

Potrivit unui nou studiu, şobolanii din New York pot fi purtători ai variantelor Covid. Studiul publicat joi în mBio, o revistă a Societăţii Americane de Microbiologie, a ajuns la concluzia că şobolanii din New York sunt susceptibili la trei variante ale Covid, relatează The Guardian.

Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor din SUA (CDC) stabilise că transmiterea de la animal la om a Covid-19 este rară, menţionând că, în majoritatea cazurilor, animalele sunt infectate de oameni.

Nu există “nicio dovadă că animalele joacă un rol semnificativ în răspândirea SARS-CoV-2, virusul care provoacă Covid-19, la oameni”, notează CDC.

Dar cercetătorul principal al studiului, Dr. Henry Wan, a declarat că noile descoperiri au evidenţiat necesitatea unei examinări mai aprofundate a riscului virusului “în populaţiile de şobolani pentru a determina dacă virusul circulă la animale şi evoluează în noi tulpini care ar putea reprezenta un risc pentru oameni”.

Wan, director al Centrului pentru gripă şi boli infecţioase de la Universitatea din Missouri, a declarat că studiul este unul dintre primele care arată cum variantele Covid-19 “pot provoca infecţii în populaţiile de şobolani dintr-o zonă urbană importantă din SUA”.

Studiile efectuate pe şobolani din Hong Kong şi Belgia au constatat că aceştia au fost expuşi la virusul din spatele Covid-19, deşi nu este clar care variantă.

În cadrul studiului din New York, cercetătorii au efectuat studii virologice şi secvenţierea genomică pe eşantioane de la 79 de şobolani. 13 au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19. Cercetătorii au aflat apoi că variantele Alpha, Delta şi Omicron au provocat infecţii la şobolani.

“În general, munca noastră în acest spaţiu arată că animalele pot juca un rol în pandemiile care au impact asupra oamenilor”, au scris autorii studiului, “şi este important să continuăm să ne sporim ştiinţa, astfel încât să putem proteja atât sănătatea oamenilor, cât şi a animalelor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *