Țările ortodoxe din UE, pe ultimele locuri la fabricarea de lumânări. România a raportat o producție de peste 700 de ori mai mică decât cea a Poloniei – Esential

Uniunea Europeană a produs lumânări de 1,64 miliarde de euro anul trecut, o creștere cu 11% față de producția din 2013, potrivit Eurostat. Cea mai mare producție, de departe a avut-o Polonia (619 milioane de euro), adică 38% din valoare producției din blocul comunitar, urmată de Germania și Italia, fiecare cu câte o producție de 164 mil. euro.

La polul opus se află România, care a raportat că a fabricat lumânări doar de 850.000 de euro, o valoare de aproximativ 730 de ori mai mică decât cea a Poloniei. În schimb, țara noastră a importat lumânări de 27,5 milioane de euro.

În afară de România, pe ultimele locuri din punct de vedere al producției de lumânări, se află Grecia (2,4 mil. euro) și Bulgaria (3,5 mil. euro).

În ce privește comerțul cu aceste produse, țările membre au importat lumânări în valoare de 1,57 mld. euro, peste trei sferturi (77%) fiind de la alte țări UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *