Teodorovici, despre taxa auto: A fost bugetul blocat, s-a deblocat, acum or să înceapă plăţile

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, că plăţile pentru taxa auto vor fi făcute cât mai repede, toate fiind gata în iunie, din moment ce bugetul a fost adoptat.


Imaginea articolului Teodorovici, despre taxa auto: A fost bugetul blocat, s-a deblocat, acum or să înceapă plăţile

Teodorovici, despre taxa auto: A fost bugetul blocat, s-a deblocat, acum or să înceapă plăţile

„Noi am prins bani în buget şi cred că prinsă şi în 114 ca obligaţie de plată până în iunie, dacă nu mă înşel, cel târziu, dar se va plăti mai repede”, a spus Eugen Teodorovici, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, despre plata pentru taxa auto.

„A fost bugetul blocat, s-a deblocat, acum or să înceapă plăţile pentru taxa auto”, a mai spus Teodorovici.

Comisia Europeană (CE) a declarat ilegală taxa auto, indiferent de forma sub care a fost aplicată de autorităţile de la Bucureşti, pe care le-a somat, în ianuarie, să o achite în cel mult trei luni.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, luni, la Craiova, că se lucrează pentru a găsi o nouă formulă privind stabilirea unei taxe de mediu care să nu mai poată fi atacată în justiţie, având în vedere că România are în continuare cele mai vechi maşini din Europa. Ministrul a adăugat că grupul din care face parte pentru stabilirea unei noi taxe va lucra în continuare, pentru că nu îşi doreşte „o formulă de calcul care să fie atacabilă”.

 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *