Tu știi cum să faci economie în casă? Câțiva pași simpli pentru a nu mai arunca banii pe fereastră

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Potrivit statisticilor, doi din cinci români rămân fără bani înainte ca luna calendaristică să se sfârșească sau mai exact, înainte de următorul salariu. Însă câți dintre români cunosc metodele simple de a economisi în casă și de a nu mai arunca cu banii pe lucruri inutile?

Poți afla și tu câteva dintre aceste lucruri și le poți pune în practică destul de ușor, dacă ai voință și dacă vrei să nu rămâi cu prea multe zile fără bani.

Ce artificii poți face, cu puțin efort și atenție către detalii, pentru a nu mai risipi banii

  • Schimbă becurile cu unele economice

Poate că prețurile ridicate pentru energia electrică ar trebui să îți dea de gândit și să te pună să reconfigurezi sistemul electric în casă. Poți începe cu înlocuirea becurilor clasice cu cele economice, pentru a beneficia de un consum minim de energie. De exemplu, tuburile led de la Universul Electricelor pot fi montate în baie și bucătărie, dar le poți alege și pentru un design aparte pentru camera de zi. Vei vedea la sfârșit de lună cum factura de lumină va fi semnificativ redusă.

  • Nu lăsa apa să curgă în neștire

Poate că ești obișnuit să lași apa să curgă atunci când speli vasele sau îți periezi dinții. Asemenea obiceiuri pot fi schimbate, cu un pic de voință și cu gândul la economisirea banilor tăi. În plus, vei face un bine și mediului înconjurător pentru că, potrivit specialiștilor, multe din resursele de apă dulce sunt afectate de poluare.

  • Încearcă să gătești atât cât consumi

O altă metodă prin care poți economisi bani în gospodărie implică mâncarea de zi cu zi. Este știut faptul că românii cumpără multe produse alimentare, din care, o bună parte ajung la gunoi. Dacă ai arunca și câțiva lei pentru fiecare felie de pâine sau farfurie de mâncare aruncată la coș, ai vedea câți bani se pierd în fiecare lună. De aceea, încearcă să cumperi strictul necesar din supermarket și să gătești exact cât poți mânca, fără să faci risipă.

  • Programează-ți ieșirile în oraș

Serile de vară sunt cu siguranță provocatoare când vine vorba de ieșitul în oraș. Dacă îți face plăcere să îți savurezi cafeaua în oraș sau dacă vrei să iei o cină deosebită, încearcă să îți programezi o ieșire pe săptămână, fără să exagerezi cu consumatia. Poți economisi bani în acest fel, mergând pe principiul “mai rarut, că-i mai drăguț” si savurând în schimb seri liniștite, la tine acasă.

  • Nu lăsa electrocasnicele în priză peste zi

Un alt mod de a fi mai chibzuit cu banii este acela de a scoate din priză electronicele sau electrocasnicele pe care nu le folosești atunci când ești la muncă sau în oraș. Chiar dacă acestea au un consum minim când sunt oprite este recomandat totuși să îți faci un obicei și să le scoți din priză când nu le folosești. 

Cafetiera, radioul, televizorul, fierul de călcat și prăjitorul de pâine se pot “relaxa” până ajungi tu acasă. În plus, ai siguranța că nu există riscul unui scurtcircuit în lipsa ta.

Așadar, dacă urmezi acești pași simpli de economisire și chibzuință în gospodărie, vei vedea cum finalul de lună nu mai este atât de dramatic ca înainte. Important este să te activezi, să îți stabilești obiectivele și să treci la filmul de acțiune “economisirea banilor”.

Sursă foto: Pexels.com

spot_imgspot_img