Ultimul sondaj: PNL a scăzut la 18%, Iohannis, principalul vinovat pentru criza politică -35%, Cîțu – 89% cred că a gestionat prost situația – sondaj CURS la comanda PSD – Politic

În ultimul sondaj efectuat de la comanda PSD, partidului lui Marcel Ciolacu a ajuns la un scor de 38%, PNL a scăzut la 18% iar pe locul trei AUR cu 14% urmat de USR cu 11%.La capitolul cum a fost gestionată criza politică, Florin Cîțu este în topul negativ, 89% dintre cei chestionați consideră că acesta a reacționat foarte prost, urmat de Klasu Iohannis cu 78% iar liderul USR, dacian Cioloș – 77%.

La întrebarea „Cine considerați că este vinovat de producerea crizei politice prin care România trece în momentul de față?” 35% îl consideră vinovat pe Klaus Iohannis, 24% spun că PNL și USR în egală măsură, 9% PNL, 7% PSD, USR 5%, AUR 2%, UMDR 1%. Toți în egală măsură 12%.

Sondajul chestionează și cum modul de reacție al liderilor politici. 89% consideră că Florin Cîțu a reacționat prost, Klaus Iohannis 78% și Dacina Cioloș 77% iar Marcel Ciolacu 49%.

Sondajul a fost prezentat în ședința Consiliului Național al PSD și a fost efectuat de CURS în perioada 17-22 noiembrie prin metoda interviurilor telefonice cu o marjă de eroare de =/- 3,1%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *