Un candidat la alegerile parlamentare din Republica Moldova ar fi implicat în contrabandă cu țigări – Capital

Un candidat la alegerile parlamentare din Republica Moldova, implicat în contrabandă cu țigări?

Este vorba despre acuzațiile aduse de președintele partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc. După o serie de dezvăluiri, în urma cărora un candidat la parlamentare din Republica Moldova s-a retras din cursă, acesta vine cu noi acuzații, potrivit informațiilor transmise de tv6.md

Potrivit acuzațiilor respective, un fost deputat care s-a retras din cursa electorală și un complice al acestuia din Guvern, ar fi implicați în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari.

Astfel, Gheorghe Cavcaliuc a explicat că în terminalul vamal Tehnopolis din Iași este pus sub sechestru un camion încărcat cu un lot enorm de țigări în valoare de milioane de lei. Președintele partidului PACE punctează că un fost deputat care s-a retras din cursa electorală și un complice din Guvern sunt implicați în fapta respectivă.

Scheme de contrabandă destul de grave

„Iar, după dezvăluirile mele că persoanele respective sunt implicate în scheme de contrabandă destul de grave, el a renunțat la acest statut. Totodată, este bănuiala rezonabilă și plenează suspiciuni că această schemă de contrabandă este coordonată de un fost deputat și actual candidat la aceeași postură împreună cu un membru al Guvernului. (…) În actele oficiale era indicat că la vama moldovenească acest camion a fost supus scanerului pentru identificarea țigărilor și tot ce este interzis de a fi transportat și actele arătau că nu există mărfuri de contrabandă în acest camion”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc, candidat PACE la alegerile parlemantare anticipate.

În acest context, ofițerul de presă al Serviciului Vamal a precizat pentru sursa menționat că nu există suficiente informații pentru ca datele prezentate de Cavcaliuc să fie verificate.

„Nu avem nici măcar numărul de înmatriculare al mijlocului de transport ca să putem verifica veridicitatea informației și dacă într-adevăr a avut loc un asemenea caz sau sunt doar niște declarații în campania electorală”, a declarat Olesea Pușcașu, purtător de cuvânt al Serviciului Vamal.

Amintim că liderul PACE a făcut anterior dezvăluiri despre candidatul PAS la alegerile parlamentare, Nata Albot, care, ulterior s-a retras din cursă, declarându-se nevinovată.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *