Un viitor mai verde: descopera trei moduri de gestionare durabila a deseurilor pentru intreprinderi!

Orice intreprindere trebuie sa aiba un plan ferm de sustenabilitate care sa contribuie la un viitor mai verde. Avand in vedere ca problemele de mediu devin din ce in ce mai raspandite la nivel mondial, o astfel de orientare in desfasurarea activitatii reprezinta calea normala de urmat in calitate de operator economic responsabil. Deoarece orice activitate comerciala genereaza deseuri care pot dauna mediului inconjurator, iata trei moduri prin care intreprinderile le pot gestiona in mod eficient.
Cum pot fi gestionate deseurile intr-o companie?
In prezent, este esential pentru companii sa practice o politica de gestionare a deseurilor, care respecta principiile de mediu. Printre principalele modalitati de a face acest lucru se numara urmatoarele:
Identificarea activitatilor inutile
Indiferent de specificul activitatii, este important pentru orice companie sa adopte practici responsabile, care produc cantitati cat mai mici de deseuri. Un exemplu concret este reprezentat de reducerea consumului de hartie din birouri, prin evitarea tiparirii si a copierii inutile pe cat posibil. Utilizarea preponderent a fisierelor electronice este o metoda eficienta de a preveni producerea unor cantitati mari de deseuri provenite din hartie. Prin urmare, o intreprindere care are in vedere sustenabilitatea, trebuie sa identifice toate activitatile generatoare de deseuri si sa implementeze anumite reguli pentru evitarea sau reducerea acestora.
Reutilizare sau reciclare
Indiferent de industria in care activezi, exista intotdeauna lucruri care pot fi reciclate. Pentru a contribui la pastrarea unui mediu mai curat, acorda atentie deseurilor generate in companie si stabileste ce poate fi reutilizat, reciclat sau chiar donat.
Un stil de business sustenabil presupune, in primul rand, o evaluare pentru a stabili daca un element este potrivit pentru alte utilizari sau daca si-a pierdut complet scopul functional. Este important sa iei intotdeauna in calcul reutilizarea articolelor si produselor care nu si-au pierdut proprietatile. Adauga cosuri de gunoi separate pentru hartie, carton, plastic sau sticla si nu arunca acolo echipamente de birou, unelte sau electronice.
Facand din reciclare o prioritate, vei diminua efectele negative pe care compania le poate avea asupra mediului si ii vei incuraja si pe altii sa iti urmeze exemplul. In plus, prin reutilizarea produselor valide, intreprinderea va economisi bani si va risipi mult mai putine resurse.
Crearea unui plan de eliminare a deseurilor
Este aproape imposibil sa eviti deseurile in activitatile comerciale, prin urmare, un plan de eliminare a acestora este absolut necesar. In acest sens, poti apela la servicii de consultanta de mediu oferite de o organizatie de incredere, ce are ca obiect de activitate preluarea responsabilitatilor de mediu in conformitate cu legislatia specifica. EcoSynergy.ro vine in ajutorul tuturor operatorilor economici si se ocupa de intreg procesul de management al deseurilor, realizand reciclarea acestora si valorificarea conform tintelor stabilite.
Pentru o afacere, este inevitabila generarea deseurilor, intreprinderile avand nevoie de materii prime, consumabile, unelte, electronice si diverse echipamente pentru a functiona in mod corespunzator. De asemenea, acestea au nevoie de electricitate, energie si apa. Consumand atatea resurse, pasul firesc este dezvoltarea unui sistem de gestionare a deseurilor care sa ia in considerare preocuparile legate de mediu. Adoptand o astfel de politica, companiile vor da dovada de o abordare etica, orientata spre viitor.
Incorporeaza sustenabilitatea in misiunea intreprinderii pentru a adopta un stil de business corect, ce presupune un consum mai mic de resurse. Pune pret pe responsabilitate si contribuie la asigurarea unui mediu mai curat pentru generatiile viitoare.
Sursa foto: pexels.com