USR-PLUS: Clujul şi Ardealul vor putea să încline balanţa rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European/ Barna: Avem mai degrabă în vedere o grupare nouă europeană, după europarlamentare

Liderul USR-PLUS, Dacian Cioloş, spune că Ardealul şi Clujul vor putea să încline balanţa rezultatului alegerilor pentru PE spre o Românie europeană, în timp ce PSD vrea să ducă ţara la periferia UE, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Imaginea articolului USR-PLUS: Clujul şi Ardealul vor putea să încline balanţa rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European/ Barna: Avem mai degrabă în vedere o grupare nouă europeană, după europarlamentare

USR-PLUS: Clujul şi Ardealul vor putea să încline balanţa rezultatului alegerilor pentru Parlamentul European/ Barna: Avem mai degrabă în vedere o grupare nouă europeană, după europarlamentare

Dacian Cioloş a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că la alegerile europarlamentare românii trebuie să dea un semnal clar că valorile europene sunt şi ale României.

„Închidem campania de strângere de semnături pentru europarlamentare la Cluj, Clujul va juca un rol esenţial în rezultatul alegerilor pentru că a fost, întotdeauna, o poartă de deschidere a României spre Europa. Clujul dovedeşte că o Românie europeană poate să fie una prosperă, dezvoltată care să ofere perspective de bunăstare. Pornim în campania pentru europarlamentare cu convingerea că Clujul şi Ardealul vor putea să încline balanţa rezultatelor alegerilor spre o Românie europeană, pentru că asta se joacă la alegeri. Din păcate, PSD vrea să ducă România la periferia UE prin comportamentul şi deciziile pe care le ia. Românii trebuie să dea un semnal clar că valorile europene sunt şi ale României, că statul de drept, respectarea justiţiei, cinstea, onestitatea şi profesionalismul sunt fundaţia pe care vrem să construim o Românie modernă şi europeană”, a spus Cioloş.

Potrivit acestuia, liderul PSD, Liviu Dragnea, negociază valorile europene „ca la alba – neagra” pentru că are un interes personal, pe care trebuie să şi-l rezolve cu o justiţie independentă.

Cioloş a afirmat că Alianţa 2020 USR PLUS a strâns 400.000 de semnături şi va depune săptămâna viitoare lista de candidaţi la BEC.

Celălalt co-preşedinte al Alianţei, Dan Barna, a declarat, la aceeaşi conferinţă de presă, că România trebuie să se însănătoşească, să se facă bine după o perioadă grea de doi ani în care s-a discutat mai mult cum scapă Dragnea de puşcărie, nu despre lucruri importante.

„Acest lucru trebuie să se oprească”, a spus Barna.

Barna: Avem mai degrabă în vedere o grupare nouă europeană, după europarlamentare

Alianţa USR-PLUS are în vedere, după europarlamentare, afilierea mai degrabă la o grupare politică europeană nouă „care să îşi dorească mai multă Europă”, declară preşedintele USR, Dan Barna. Dacian Cioloş vorbeşte despre construirea unui grup politic în zona de centru dreapta.

Întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, dacă Alianţa 2020 USR PLUS a discutat cu vreun grup politic din PE pentru o afiliere după alegerile din 26 mai, co-preşedintele Dan Barna a declarat că în momentul de faţă nu este luată o decizie, pentru că va depinde de rezultatele alegerilor europarlamentare.

„Alianţa USR PLUS propune un aer proaspăt în politică, un aer proaspăt asumat, cu oameni noi, cu carieră şi competenţă. La nivel european suntem preocupaţi de o grupare care pare că se va defini după rezultatul europarlamentarelor, o grupare de partide pro europene, noi. La acest moment nu este luată o decizie, pentru că depinde de rezultatele alegerilor. Avem mai degrabă în vedere o grupare nouă europeană care să îşi dorească mai multă Europă şi o dezvoltare integrată a Europei decât structurile deja existente”, a spus Barna.

La rândul său, celălalt lider al Alianţei 2020, Dacian Cioloş, a afirmat că USR PLUS poartă discuţii cu familii politice din PE de centru şi centru dreapta şi cu partide din diferite state membre ale UE care au aceeaşi tendinţă şi aceeaşi idee de a participa la construirea unui grup politic în zona de centru dreapta de forţe pro europene care să vină cu propuneri pentru ameliorarea modului de funcţionare a UE.

„Un rol central în acest proces îl va juca desemnarea viitorului preşedinte al CE, care va avea nevoie de susţinerea mai multor grupuri politice din PE şi va trebui să vină cu o platformă politică pentru a avea o majoritate pro europeană. Urmărim cu atenţie modul în care se vor construi negocierile, pentru că intenţionăm ca Alianţa 2020 să fie un jucător în acest proces. Când spunem că avem obiective pe care vrem să le susţinem în PE în interesul României, acestea sunt gândite deja din această perspectivă. În momentul în care vom negocia aderarea noastră la o familie politică sau alta vom vedea în ce măsură obiectivele noastre politice pentru România şi interesele României pot fi susţinute cel mai bine acolo. Ne vom folosi de toată credibilitatea pe care o au oamenii de pe lista noastră şi competenţa lor va fi folosită în negocierrile pe care le vom purta”, a spus Cioloş.

 

NEWS 2.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *