Varianta B.1.617 descoperită în India, clasată drept “îngrijorătoare” de OMS – Coronavirus

Varianta Covid-19 descoperită în India, B.1.617, a fost clasată drept “îngrijorătoare”, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în special pentru că este mai contagioasă, scrie AFP.

“Există informaţii potrivit cărora B.1.617 este mai contagioasă” dar şi elemente care sugerează că prezintă un grad de rezistenţă la vaccinuri, şi “în consecinţă o clasăm la nivel îngrijorător”, a declarat medicul Maria Van Kerkhove, responsabil tehnic în lupta contra Covid-19 din cadrul OMS., citează News.

Medicul a explicat că mai multe detalii vor fi publicate marţi în raportul epidemiologic săptămânal al agenţiei Naţiunilor Unite, dar că mai sunt încă multe cercetări de făcut pe această variantă, în special prin secvenţierea crescută, ”pentru a afla cât din acest virus circulă” dar şi gradul de ”severitate” care atenuează eficacitatea vaccinurilor.

Potrivit statisticilor oficiale, 4.000 de persoane mor în prezent în fiecare zi de Covid-19 în India, unde bilanţul total al epidemiei este de aproape 250.000 de decese.

Mulţi experţi consideră că cifrele nu reflectă realitatea, citând în special date ce provin de la crematorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *