VIDEO Ciucă: Un prim transport cu materiale și echipamente donate de societatea civilă vor pleca în această seară către Ucraina

Un prim transport de materiale și echipamente donate de societatea civilă prin intermediul platformei puse la dispoziție de Guvern va pleca în această seară către Ucraina, a anunțat duminică premierul Nicolae Ciucă. la începutul unei ședințe extraordinare de Guvern.

Nicolae CiucaFoto: Guvern

Separat, Ciucă a amintit despre decizia luată de Guvern în această dimineață de a oferi un sprijin de peste 3 milioane de euro către Ucraina, constând în combustibil, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apa si medicamente.

Dan Cărbunaru a declarat în această dimineață, în timpul ședinței task-force de la Guvern, că pe platforma “Împreună ajutăm mai mult”, anunțată ieri de Guvern și care este gestionată de Cancelaria premierului Ciucă, până la 6 dimineața erau centralizate 1269 de oferte de sprijin din partea societății civile, agenților economici, alte categorii de voluntari, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *