VIDEO Manifestaţii în Statele Unite pentru susţinerea avortului legal

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sute de persoane, majoritatea femei, au manifestat sâmbătă la Washington pentru a cere Curţii Supreme a SUA să menţină protecţia constituţională a avortului, pe fondul temerilor că judecătorii o vor anula în curând, relatează EFE.

Protestul, unul dintre numeroasele organizate sâmbătă în întreaga ţară, a început la poalele obeliscului emblematic de la Washington şi a pornit în direcţia celei mai înalte instanţe, care a fost în centrul disputelor în ultimele două săptămâni.

Controversa a izbucnit în urmă cu două săptămâni, când a fost dezvăluit un proiect al Curţii Supreme în care majoritatea conservatoare pledează pentru anularea „Roe vs. Wade”, decizia istorică din 1973 care legalizează avortul la nivel naţional.

Potrivit estimărilor organizaţiei Planned Parenthood, una dintre organizatoarele demonstraţiei, 26 de state din ţară, guvernate de republicani, aşteaptă această hotărâre pentru a restricţiona sau interzice total avortul pe teritoriul lor.

Acest lucru ar afecta în mod foarte disproporţionat femeile din comunităţile de negri, latine, migranţi sau cu venituri mici, care nu ar putea călători în alte state pentru avorturi, a declarat pentru EFE Gabriela Benazar, purtătoare de cuvânt a organizaţiei.

Deşi democraţii au introdus miercuri în Senat un proiect de lege pentru a proteja avortul la nivel federal, acesta a eşuat deoarece republicanii au blocat dezbaterea lui.

spot_imgspot_img