VIDEO Zâmbete, litera Z și bucurie la Kremlin. Putin a scandat „Rusia” alături de cei patru lideri ruși din regiunile nou anexate, în timp ce continuă să împartă moarte

0
1

Vladimir Putin a intrat în Sala Sfântul Gheorghe din Marele Palat al Kremlinului, unde președintele rus a semnat decretele prin care a anexat patru regiuni ucrainene, cu pas săltat, iar la final a scandat zâmbind „Rusia”. Asta, în ciuda faptului că în una dintre regiunile anexate, Zaporojie, în aceeași zi forțele armate ruse au omorât și rănit zeci de civili într-un atac cu rachetă. Asta, în ciuda morților, de o parte și de alta, a torturilor, a sancțiunilor. Putin a oferit vineri de la Kremlin imagine care pare desprinsă din cele mai de groază distopii.

Putin alaturi de cei patru lideri pusi de Rusia in regiunile anexateFoto: Mikhail Metzel / AFP / Profimedia

Două mese au fost amenajate în sală pentru ceremonia de semnare a decretelor de anexare. La una dintre ele au stat șefii celor patru regiuni, care semnau pe rând documentul. Putin s-a așezat la cealaltă masă.

foto Dmitry ASTAKHOV / AFP / Profimedia

Ceremonia de semnare a decretelor s-a încheiat vineri cu o imagine șocantă, pentru vestici: președintele rus Vladimir Putin își împreunează mâinile cu liderii impuși de Rusia în cele patru regiuni ocupate ale Ucrainei care au fost anexate la Federația Rusă, scandând, în aplauzele celor din sală, „Rusia”.

Putin, zâmbind, i-a încurajat pe cei din sală care au început și ei la rândul lor să scandeze „Rusia”.

De la stânga la dreapta sunt: Vladimir Saldo, liderul din Herson, Yevhen Balytskyi – pus lider în Zaporojie, Putin, Denis Pușilin din Donețk și Leonid Pasechnik din Lugansk.

Yevhen Balytskyi purta la rever o insignă cu faimoasa literă „Z”.

Decretele de anexare, semnate în prezența membrilor Biserii Ortodoxe Ruse

Deputații parlamentului rus și miniștrii guvernului s-au numărat printre ceilalți invitați din sală, potrivit canalului de stat rus Rusia 24, precum și ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, președintele Consiliului Federației Ruse Valentina Matviyenko, precum și Ramzan Kadîrov, liderul pro-Kremlin al regiunii Cecenia din Rusia.

Tatyana Golikova, viceprim-ministru al Federației Ruse, și fostul președinte rus Dmitri Medvedev, care este în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, au fost de asemenea acolo.

De la eveniment, nu au au lipsit nici membri ai Bisericii Ortodoxe Ruse.

În același timp, în Lugansk, oamenii nu păreau foarte entuziasmați că au fost „anexați” la Rusia, potrivit imaginilor de pe rețelele de socializare, în timp ce o piațetă în care fusese amenajat un ecran mare pentru a difuza ceremonia de semnare a decretelor, părea goală.

În același timp, morți stăteau întinși pe drumuri în Zaporojie, după ce un convoi de vehicule ce transportau civili ucraineni a fost lovit în timpul unui atac cu rachetă efectuat de forţele ruse

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here