VIDEO Zelenski la Premiile Grammy: ”Nu există ceva care să se opună mai mult războiului decât muzica”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a intervenit printr-o înregistrare video la cea de-a 64-a gală a premiilor Grammy, cu un mesaj video înregistrat în care a cerut artiştilor prezenţi să nu tacă în faţa invaziei ruse, pentru că nu există nimic care să se opună mai mult războiului decât muzica, relatează EFE.

Volodimir ZelenskiFoto: Handout / AFP / Profimedia

Vezi mai jos mesajul lui Volodimir Zelenski:

“Tăcerea este moarte, spuneţi adevărul prin versurile voastre, pe reţele de socializare sau pe posturi de televiziune”, a subliniat Zelenski, potrivit Agerpres.

De pe ecranul sălii M GM Grand Garden Arena din Las Vegas unde se desfăşoară anul acesta în mod excepţional premiile Grammy anul acesta, Zelenski a avut oportunitatea de a-şi transmite mesajul, lucru care nu i-a posibil la ultima ediţia a premiilor Oscar, unde participanţii s-au limitat să păstreze un minut de tăcere pentru victimele războiului din Ucraina.

“Muzicienii noştri nu se îmbracă de gală, ei au fost nevoiţi să iasă să lupte pentru a apăra libertatea de a putea iubi, a trăi şi a face ca muzica să fie ascultată”, a adăgat preşedintele ucrainean, citat de Agerpres.

Intervenţia sa a fost urmată de un recital al artistului John Legend, care a interpretat la pian balada “Free” (Libre), alături de Lyuba Yakimchuk, o poetă ucraineană din regiunea Donbas care a reuşit să fugă din ţară în urmă cu câteva zile.

Scena premiilor Grammy s-a luminat în albastru şi galben, culorile steagului ucrainean, în timp ce pe ecrane au fost proiectate imagini ale războiului.

Organizatorii premiilor Grammy au pus la dispoziţie, în colaborare cu organizaţia Global Citizen, un număr de contact pentru ca spectatorii să-i poată ajuta pe cei afectaţi de război.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *