Visezi la o sufragerie confortabilă cu șemineu? Iată care sunt detaliile decorative care îți vor transforma sufrageria în încăperea preferată în timpul sezonului rece!

Poate că tânjești de multă vreme după un șemineu care să te încălzească chiar în sufrageria casei tale, dar continui să îl vezi doar în filmele de Crăciun. Ai găsit tot felul de motive pentru care nu îți permiți unul și pe bună dreptate, poate fi dificil de realizat un astfel de vis. Nu toată lumea are un spațiu adecvat construirii unui șemineu. Partea bună este că există și șemineul pe gaz pe care îl poți achiziționa oricând.

         Ideea de sufragerie cu șemineu, însă, este ceva mult mai complex. Cauți confortul și calmul acela pe care îl oferă imaginea mai mult decât orice alt tip de amplasament care încălzește sau nu în mod efectiv. Dar pentru asta ai nevoie de mai multe elemente care să confecționeze starea de bine pe care o asociezi acestui tip de încăpere.

Iată care sunt detaliile decorative care îți vor transforma sufrageria în încăperea preferată în timpul sezonului rece și nu numai:

Șemineul funcțional sau decorativ

         Dacă spațiul nu îți permite confecționarea unui șemineu pe lemne, optează pentru unul pe gaz. Atenție însă la forme și dimensiuni. Acestea trebuie să fie în raport cu dimensiunile camerei în care va fi amplasat șemineul pentru a nu face notă discordantă. În caz contrar, dispare toată senzația de armonie pe care o cauți. Dacă nici această variantă nu îți este accesibilă, ori vrei ca decorul să primeze, orientează-te după un șemineu ornamental.el poate fi doar o carcasă pe care să o umpli cu lemne ori chiar cu lumânări supradimensionate ce vor arde la fel de satisfăcător.

Covorul potrivit

         Covorul este al doilea element extrem de important. El trebuie să fie asortat tipului de șemineu pentru care optezi. Având în vedere faptul că este foarte puțin probabil să îți stăpânești impulsul de a te așeza cât mai aproape de șemineu, măcar din când în când, ar fi de preferat să optez pentru un covor foarte confortabil. Pentru a face alegerea potrivită, descoperă gama de covoare de la Hornbach și ghidează-te după șemineul pentru care ai optat. Poate că exceptând covorul din blană, doar covorul din piele moale ar mai fi la fel de boem și potrivit oricărui tip de amplasament de acest fel.

Fotoliu sau Bean Bag

         Fotoliul mare și confortabil este mereu o alegere bună. Poți citi sau scrie din acest fotoliu, ori poți să ațipești privind flăcările. Dacă nu ești tocmai un mare fan al mobilierului costisitor, poți opta pentru o variantă cu mult mai confortabilă. Un Bean Bag mare și moale este o experiență în sine. În poți așeza lângă șemineu, iar în felul acesta nu mai trebuie nici să îți faci vreo grijă pentru acele seri în care ai șanse mari de a ațipi în fața focului. Poți dormi în tihnă chiar acolo, în micul tău pat de lângă șemineu.

         În concluzie, sufrageria ta se poate transforma rapid în acea încăpere perfectă pe care o vezi frecvent în reviste. Tot ce trebuie să faci este să mizezi pe aceste trei elemente și nu vei eșua. Rezultatul va fi o încăpere în care îți vei petrece timpul cu mare drag, mai ales în iernile friguroase în care șemineul îți va fi cea mai bună companie.

Sursa foto: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *