Vom trece şi de 40 de grade – Capital

Se întorc temperaturile de foc în România!

Valul de căldură care a provocat incendii în Europa ajunge şi în România

După o perioadă cu temperaturi mai suportabile, canicula pune din nou stăpânire pe ţara noastră. Anunţul a fost făcut chiar de către directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, care indică faptul că un val de aer cald va intra în România în zilele ce vor urma.

Acest val va aduce temperaturi caniculare neobişnuite şi un disconfort termic accentuat, iar toate datele indică faptul că anului 2021 ar putea deveni cel mai cald din istorie.

Valul de căldură care intră în România este acelaşi care a provocat incendii în Europa în ultimele zile, iar mercurul din termometre va urca până la valori neobişnuite pentru această perioadă, depăşind chiar 40 de grade Celsius în unele zone, a declarat Elena Mateescu pentru Antena 3.

Temperaturi extreme în România

“Vorbim de o informare meteorologică valabilă începând de mâine până duminică ce vizează valul de căldură care urmează a se intensifica în special zona de vest și sud-vest a țării, acolo unde vorbim de caniculă și disconfort termic accentuat de la o zi la alta. Temperaturile se vor situa, în general, mâine între 35-36 posibil 37 de grade Celsius în partea de sud-vest a țării.

Joi, din nou, aceleași temperaturi și valul de căldură va fi de interes cel puțin până în jurul datei de 15 iulie, când temperaturile se vor situa frecvent în special în vest, sud-vest și în sudul țării peste 34-35 de grade, izolat 37 de grade Celsius.

Săptămâna viitoare este posibil marți și miercuri să discutăm de valori de 38 de grade Celsius, dar în același timp și temperaturi care să depășească 38-40 de grade pentru că și astăzi am înregistrat la ora 15:00, 34 de grade Celsius la Turnu Măgurele, iar temperatura resimțită în partea de sud-vest a țării a avut valori de 37-39 de grade Celsius”, a declarat, marţi, Elena Mateescu.

Sursa foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *