Coronavirus: Infectările cu varianta Delta reprezintă 90% din cazurile noi în Portugalia – Coronavirus

Proporţia infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului în totalul cazurilor noi depistate în Portugalia a crescut la aproape 90%, arată un raport publicat marţi, într-o ţară confruntată deja cu o recrudescenţă a contaminărilor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Conform celui mai recent raport al Institutului naţional de sănătate publică, frecvenţa relativă a variantei Delta, identificată mai întâi în India, a ajuns la 89,1% în săptămâna care s-a încheiat pe 27 iunie, faţă de 45,8% cu trei săptămâni mai devreme.

Portugalia, aflată în prima linie a unei reveniri a pandemiei din cauza variantei Delta mai ales în Europa, a depăşit pragul de 2.000 de noi cazuri pe zi.

Dacă tendinţa de creştere va continua, acest număr s-ar putea dubla până la mijlocul lunii iulie, a avertizat ministrul sănătăţii, Marta Temido, într-un interviu acordat luni seara televiziunii private TVI.

Pentru a frâna ritmul transmiterii, guvernul a decis săptămâna trecută să reimpună restricţii de circulaţie pe timp de noapte în 45 de localităţi, cele mai afectate, printre care Lisabona şi Porto.

Întrebată despre o eventuală înăsprire a restricţiilor sanitare, Marta Temido a răspuns că nu poate ‘exclude nicio măsură’.

Totuşi, a precizat ea, guvernul socialist ar putea cu dificultate să reimpună noi restricţii fără a decreta din nou starea de urgenţă, pentru care ar avea nevoie de sprijinul preşedintelui, conservatorul Marcelo Rebelo de Sousa, însă acesta şi-a arătat deja opoziţia.

În acest context, Portugalia se străduieşte să crească ritmul campaniei de vaccinare, atingând luni un nou record de circa 141.000 de doze administrate într-o singură zi.

Cu o treime din populaţie vaccinată deja integral, Portugalia, care numără în jur de 10 milioane de locuitori, a fost ţara care a vaccinat în cel mai rapid ritm săptămâna trecută, de 1,49% dintre locuitori în fiecare zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *