Această reacție la vaccin înseamnă că deja am avut COVID-19. Concluziile unui nou studiu – Capital

De fapt, cercetări recente indică faptul că o anummită reacție la vaccin ar putea semnala că ați avut deja COVID, informează yahoo.com.

Studiu pentru un nou vaccin

Cercetătorii de la Scripps Research Translational Institute din California au raportat răspunsurile fiziologice la vaccinurile COVID, publicând o versiune a studiului lor pe medRxiv.

Ei au colectat date de la peste 4.000 de americani, utilizând o aplicație care raportează activitățile fiziologice de la ceasurile inteligente. Astfel au descoperit că anumite persoane au un ritm cardiac crescut, ca reacție la vaccin.

Potrivit studiului, cercetătorii au descoperit că frecvența cardiacă a unor persoane a crescut cu până la 1,5 bătăi pe minut (BPM) după ce acestea au primit o doză de vaccin Pfizer sau Moderna.

Cercetătorii au descoperit că cei care fuseseră infectați cu COVID aveau ritm cardiac mai mare decât cei care nu fuseseră infectați. Dar acesta a fost doar cazul primei doze. Potrivit studiului, persoanele care au fost infectate anterior au prezentat creșteri ale ritmului cardiac cu peste 1,5 BPM, după prima doză, între prima și a cincea zi după vaccinare.

Cei care nu fuseseră infectați anterior au experimentat o creștere mai mică de 0,5 BPM în același interval de timp după prima doză. Pentru a doua doză, atât cei infectați anterior, cât și cei care nu avuseseră COVID au înregistrat o creștere de peste 1,5 BPM între prima și a cincea zi după vaccinare.

„Am identificat o creștere rapidă a ritmului cardiac în ziua următoare vaccinării și una care a fost mai robustă după a doua doză, cu excepția cazului în care participantul a avut o infecție anterioară cu COVID-19”, au declarat cercetătorii.

Acest răspuns la vaccin a fost raportat la participanții care au primit atât vaccinurile Pfizer, cât și cele de la Moderna. Dar cercetătorii au descoperit modificări mai semnificative ale ritmului cardiac la cei care au primit vaccinul Moderna după ambele doze.

Vaccinaţii cu Moderna, creştere a ritmului cardiac

Potrivit studiului, participanții la Moderna au înregistrat creșteri ale ritmului cardiac cu mai mult de 0,5 BPM după prima doză, în timp ce beneficiarii Pfizer au înregistrat creșteri mai mici de 0,5 BPM.

De asemenea, au observat că modificările ritmului cardiac în repaus au atins un maxim în a doua zi după vaccinare, dar au durat încă câteva zile după aceea.

Pentru prima doză, ritmul cardiac al participanților nu a revenit la normal decât în ​​a patra zi după ce au primit vaccinul. Și pentru a doua doză de vaccin, ritmul cardiac nu a revenit la normal decât în ​​a șasea zi după imunizare.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *