„Animat Planet Show”, scoasa din grila Antenei 1 din cauza crizei economice

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Antena 1 a renuntat la emisiunea de satira politica „Animat Planet Show”, motivul scoaterii acesteia din grila televiziunii fiind criza financiara, dupa cum au declarat pentru MEDIAFAX producatorii emisiunii, Media Factory si Toni Grecu.

Reprezentantii Media Factory au fost informati oficial in aceasta saptamana ca emisiunea „Animat Planet Show” a fost scoasa din grila postului Antena 1. Motivul iesirii din grila Antenei 1 a programului, lansat in toamna anului 2005, este criza economica, dupa cum au declarat pentru MEDIAFAX producatorii emisiunii.

„Am fost instiintati in scris. Din cate am inteles este o decizie pe care au luat-o definitiv”, a declarat pentru MEDIAFAX Monica Senchiu, director executiv Media Factory.

Ea a precizat ca formatul „Animat Planet Show” a fost unul „de succes”, nu numai din punctul de vedere al imaginii create, ci si financiar. „Nimeni nu poate sa lucreze in pierdere”, a mai spus Monica Senchiu. La realizarea emisiunii satirice de desene animate „Animat Planet Show” lucrau circa 20 de persoane.

In conditiile in care publicitatea TV a scazut, Monica Senchiu se asteapta ca si casele de productie sa fie afectate de criza economica. „Noi nu suntem o casa de productie mare ca sa traim o tragedie, daca ne ies din grile anumite formate. Suntem o casa de productie care lucreaza mai mult pe nisa”, a explicat Monica Senchiu.

Reprezentantii Antena 1 au confirmat pentru MEDIAFAX scoaterea din grila a emisiunii „Animat Planet Show”. „Da, iese din grila si pregatim o noua productie pentru acel interval (duminica seara, n.r.), despre care vom da detalii la momentul apropiat lansarii”, au precizat reprezentantii Antena 1.

Desi renunta la „Animat Planet Show”, Antena 1 va continua sa difuzeze emisiunea „Divertis Mall”, dupa cum a declarat pentru MEDIAFAX Toni Grecu, care la sfarsitul lui septembrie 2008 a decis sa paraseasca temporar grupul Divertis, cedandu-le colegilor dreptul de utilizare al numelui Divertis. Astfel, filmarile la emisiunea „Divertis Mall”, difuzata de Antena 1, au inceput fara liderul grupului.

In prezent, Toni Grecu spune ca negociaza pentru „Divertis Mall”. „Ramane sa vad ce urmeaza sa fac”, a precizat Toni Grecu.

Decizia postului Antena 1 de a renunta la emisiunea „Animat Planet Show” vine dupa ce difuzarea serialului de satira politica a fost suspendata si in octombrie – noiembrie 2008, pentru o perioada de sase saptamani, din cauza campaniei electorale. „Antena 1 a intrerupt difuzarea ?Animat Planet? din ratiuni de campanie electorala si a hotarat ca singurul show de satira politica din grila sa fie ?Divertis Mall?”, au declarat, la momentul respectiv, printr-un comunicat remis MEDIAFAX, reprezentantii Antena 1.

Serialul satiric „Animat Planet Show” a fost difuzat neintrerupt pe postul Antena 1 incepand cu toamna lui 2005, ultima editie a emisiunii fiind transmisa pe 31 decembrie 2008.

Divertis a fost infiintat in 1981, la Iasi, de catre Toni Grecu, Florin Constantin si Doru Antonesi. In 1986, in grup au intrat Ioan Gyuri Pascu, Catalin Mireuta si Ioan T. Morar. Intre 1997 si 2000, au aparut mai multe casete video si audio ale Divertis, grupul inregistrand succes cu programele TV „Divertis Martishow”, „Divertis Vot Show” etc. In 2003, Divertis a inceput colaborarea cu Antena 1, unde grupul a realizat „Divertis Park”, „Piata Divertis”, „Divertis Mall” si „Animat Planet Show”.

spot_imgspot_img