Decizie definitva: Mikola Bela, indezirabil in Romania pentru cinci ani

Instanta suprema?a decis definitiv, marti, ca cetateanul ungar Mikola Bela, membru al organizatiei Noua Garda Ungara, sa fie declarat indezirabil in Romania pentru cinci ani, relateaza Mediafax.
Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins astfel contestatia lui Mikola Bela formulata in cazul deciziei din 20 martie a Curtii de Apel Bucuresti.
Instanta suprema a apreciat ca decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care Mikola Bela a fost declarat indezirabil in Romania pe o perioada de cinci ani este corecta. Decizia judecatorilor ICCJ este definitiva.
In 20 martie, Mikola Bela, membru al organizatiei Noua Garda Ungara, a fost declarat indezirabil in Romania pentru cinci ani, decizia luata atunci de Curtea de Apel Bucuresti fiind executorie.
In aceeasi zi, Mikola Bela a fost ridicat de la o locuinta din Targu Mures, fiind escortat spre Ungaria.
SRI a stabilit “cu certitudine” ca cetateanul ungar Mikola Bela a avut, pe teritoriul Romaniei, activitati contrare securitatii nationale incepand cu anul 2013, declara joi,?purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.
“SRI a stabilit cu certitudine ca incepand cu anul 2013 cetateanul ungar (Bela Mikola – n.r.) a desfasurat pe teritoriul Romaniei activitati contrare securitatii nationale de factura extremista. Aceste fapte constituie factor de risc si amenintari la adresa securitatii nationale a Romaniei, iar SRI a dispus informarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti cu propunerea declararii ca indezirabil a cetateanului mentionat pentru o perioada de cinci ani. SRI are in atentie toate activitatile extremiste de natura sa puna in pericol securitatea nationala a Romaniei”, spunea atunci Sava.
Mikola Bela este unul dintre cei patru cetateni ungari care au primit interdictie de a intra in Romania timp de un an, dupa cum anunta, in 17 martie, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.
Ceilalti trei sunt Tyirityán Zsolt – membru al organizatiei “Oastea Haiducilor”, Zagyva Gyorgy Gyula – membru Jobbik si al …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *